Wooneiland Frisiusschans, Terneuzen

Othene Zuid is de jongste nieuwbouwwijk van Terneuzen (Zeeland). De wijk bestaat uit circa 1.440 woningen, de gebiedsontwikkeling is voor 70% gerealiseerd. Dankzij de prachtige ligging aan de Otheense Kreek, natuurgebied Margarethapolder én nabij de Westerschelde, is het er groen en waterrijk wonen. Daarmee biedt de wijk veel ruimte om te recreëren en is het prettig en gezond wonen.

Aandacht besteden aan sociale relaties vindt AM belangrijk. Daarom ligt Wooneiland Frisiusschans centraal gelegen in de kindvriendelijke wijk Othene Zuid. Hiermee wonen de (toekomstige) bewoners dicht bij hun kinderen en kleinkinderen. Met de sculpturale bebouwing aan het water biedt Wooneiland Frisiusschans een eigen identiteit binnen Othene. De (geschakelde) levensloopbestendige woningen hebben een woon- en slaapprogramma op de begane grond; bestaan uit 1 of 2 woonlagen, beschikken aan de voorzijde over een tuin en vanaf het terras aan de achterzijde kijken bewoners uit over groene, natuurlijke oevers.

Ten behoeve van Wooneiland Frisiusschans heeft er een participatietraject plaatsgevonden. De input van de toekomstige bewoners is bepalend geweest voor de definitieve invulling. Voldoende opbergruimte was een veel gehoorde wens. AM en MIX architectuur, hebben hier op ingespeeld door een multifunctionele tuinkast als erfafscheiding aan te bieden; daarnaast hebben de toekomstige bewoners de keuze tussen een garage of een berging. Tot slot is het duurzame karakter een belangrijk aspect. De woningen beschikken over een warmtepomp, zonnepanelen én worden voorzien van een sedumdak.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media