Overeenkomst gemeente Utrecht en AM voor ontwikkeling

De gemeente Utrecht en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben op 4 juni een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van 157 woningen in Veemarkt. Wethouder Kees Geldof (o.m. Grondzaken) en Alfred Bolks, directeur AM, tekenden de ontwikkelingsovereenkomst tijdens de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam.

1715,0 AM - Veemarkt Utrecht 72dpi

Het betreft de ontwikkeling van huurwoningen op de bouwvelden G en H (het Plateau). Het programma omvat:
• circa 65 startersappartementen met een woonoppervlak van gemiddeld 65 m² GBO;
• circa 47 beleggershuurappartementen met een woonoppervlak van gemiddeld 80 m² GBO;
• een parkeergarage met een capaciteit van 101 parkeerplaatsen voor de startersappartementen en beleggershuurappartementen
• circa 45 grondgebonden beleggershuurwoningen met een woonoppervlak van gemiddeld 126 m² GBO;
• een gemeenschappelijk binnenterrein voor de grondgebonden woningen, waarop 45 parkeerplaatsen en groenvoorzieningen zullen worden gerealiseerd.

De woningen zijn buitengewoon duurzaam en energiezuinig met een zogenoemde GPR-score van tenminste 7,5 en een energieprestatie (EPC) van 0,3. De 65 starterswoningen zullen in eerste instantie worden aangeboden aan een (in Utrecht gevestigde) toegelaten instelling. De beoogde start van de bouw van de 157 woningen is oktober 2014. BAM Woningbouw Utrecht zal de woningen realiseren.

Veemarkt
De ontwikkeling van deze woningen op het Plateau levert een belangrijke bijdrage aan een gevarieerd en levendig woonmilieu in Veemarkt, waar in totaal circa 630 woningen worden gerealiseerd. Veemarkt wordt een gemengde stedelijke woonwijk met huurwoningen, sociale koopwoningen en vrije sector woningen. Het voormalige veemarktterrein is een waardevolle en gewilde locatie aan de oostzijde van de stad. Het gebied ligt op fietsafstand van het centrum en het groene buitengebied. Bovendien is Veemarkt uitstekend ontsloten voor het autoverkeer.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media