‘Nieuw icoon voor skyline Rotterdam nu vol ambitie waarmaken’

Ontwikkelaars De Zalmhaven verheugd na groen licht gemeenteraad.

De ontwikkelaars van De Zalmhaven, AM en Amvest, zijn verheugd dat de gemeenteraad van Rotterdam groen licht heeft gegeven voor de ontwikkeling en realisatie van dit spraakmakende plan. ‘Wij zijn ons bewust van de bijzondere verantwoordelijkheid die wij hiermee hebben gekregen om dit nieuwe icoon voor de skyline van Rotterdam tot realiteit te maken. Wij zullen dit doen in nauwe samenwerking met de gemeente en alle overige betrokkenen. De Zalmhaven zal met haar verschijningsvorm en verscheidenheid aan functies en voorzieningen een aanwinst zijn voor de stad’, stelt Wilco van den Ban namens de ontwikkelaars. dji_0017-pano_inpassinglr

Na de Markthal, het Centraal Station en De Rotterdam zal volgens de huidige planning in 2020 een nieuw icoon aan de skyline van Rotterdam verschijnen: De Zalmhaven. Dit is een complex van drie woongebouwen dat in het populaire Scheepvaartkwartier, tussen de Gedempte Zalmhaven en de Houtlaan, wordt gerealiseerd. Het project omvat een toren van 215 meter, geflankeerd door twee geschakelde gebouwen van 70 meter hoog. In de toren komen circa 260 appartementen. In de lagere gebouwen, die deels aan het nieuw in te richten openbare park aan de Gedempte Zalmhaven liggen, komen circa 180 appartementen en 35 eengezinswoningen. Er komen zowel koop- als huurwoningen in het project. Daarnaast komt er een grote gedeelde daktuin voor bewoners, een parkeergarage en mogelijk een publiek toegankelijk uitkijkplatform met eersteklas uitzicht over Rotterdam. Bovendien is binnen het bestemmingsplan ruimte voor circa 7.500 m² aan kantoor- en commerciële voorzieningen Op 8 september heeft de gemeenteraad ingestemd met de komst van het wooncomplex in het Scheepvaartkwartier.

Hiermee wordt invulling gegeven aan de gemeentelijke ambitie om de woonfunctie van de binnenstad van Rotterdam te versterken en daarmee nog levendiger en aantrekkelijker te maken. Zo wordt een nieuwe impuls gegeven aan de groeiende aantrekkingskracht van de stad. Het wooncomplex De Zalmhaven wordt naar verwachting in 2020 opgeleverd.

Meer levendigheid in het Scheepvaartkwartier

AM en Amvest streven ernaar met De Zalmhaven een impuls te geven aan de levendigheid in het Scheepvaartkwartier. De stijl van architectuur en het karakter van het plan sluiten aan op de bestaande bebouwing van het gebied. De woontoren van 215 meter werkt als verbindend element tussen het Scheepvaartkwartier en de Kop van Zuid. Zo wordt een brug geslagen tussen de noord- en zuidzijde van de stad. Twee internationaal bekende Nederlandse architectenbureaus werken aan dit project. De toren is een ontwerp van Diederik Dam van Dam & Partners Architecten. De lagere, ranke woongebouwen zijn ontworpen door Kees Kaan van Kaan Architecten. Uitgangspunt van de ontwerpen is dat de onderste verdiepingen van de verschillende gebouwen levendigheid toevoegen aan het straatbeeld. Zo komen er in de plint de voordeuren van de stadswoningen en de entrees van de appartementen, naast de mogelijke entrees van de kantoren en de commerciële voorzieningen. De terrassen en balkons worden aan de straat- en parkzijde gerealiseerd. Dit alles zal de levendigheid en beleving van het gebied aan de Houtlaan en de Gedempte Zalmhaven verder versterken.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Over Amvest

Amvest is actief als fondsmanager én ontwikkelaar op de Nederlandse woningmarkt. Creatief en innovatief in het ontwikkelen van duurzame woningen en levendige woongebieden in de economisch sterke gebieden in Nederland. Inventief als het gaat om het oplossen van complexe vraagstukken van huurders en kopers, van wie de wensen centraal staan. Altijd betrokken met een langetermijnvisie. Alle activiteiten van Amvest zijn gericht op het creëren, onderhouden en behouden van langetermijnrelaties. Door zowel te ontwikkelen als te managen, waarborgt Amvest een hoge kwaliteit van het vastgoed in haar fondsen en wordt uitzicht geboden op een hoger rendement.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media