Mortiere groeit naar zeshonderd woningen

Middelburgse wethouder Aalberts slaat eerste paal voor nieuwe fase

Wethouder Johan Aalberts  van de gemeente Middelburg en directeur Gino van Driessche  van AM Zeeland slaan vrijdag 2 maart in het bijzijn van de toekomstige bewoners, de symbolische eerste paal voor de bouw van vijftien woningen in deelplan zeven van Mortiere. Met de realisatie van deze woningen groeit Mortiere naar zeshonderd woningen.

Mortiere is een belangrijke uitbreiding aan de zuidoostzijde van Middelburg. Kenmerkend zijn de Zeeuwse invloeden in de architectuur en de ruimtelijke, parkachtige opzet. Midden in de wijk ligt een groot park en aan de buitenrand wordt Mortiere omzoomd door een groene zone, die de buffer vormt tussen het woongebied en de A58. In deze zone ligt tevens een golfbaan.
In Mortiere, een gezamenlijke ontwikkeling van AM en Heijmans Vastgoed, komen in totaal circa 1.350 woningen. Uit statistieken blijkt dat een ruime meerderheid (circa 85 procent) van de bewoners uit Middelburg afkomstig is. Overige bewoners komen merendeels van buiten Zeeland naar Mortiere. Een klein aantal is afkomstig uit andere delen van Zeeland.

Prijssegment
Deelplan zeven ligt tussen de Louis Armstrongstraat en de Jazzroute, in de nabijheid van de groene en waterrijke omgeving van het centrale park. Voor het  ontwerp van de 80 woningen uit dit deelplan zijn drie architectenbureaus ingeschakeld: Inbo, Van Egmond en CFC. De 15 woningen die nu gebouwd worden bestaan uit twaalf geschakelde eengezinswoningen, twee patiowoningen en een vrijstaande woning. De prijzen voor de woningen lopen uiteen van € 179.000 tot € 429.000. Er zijn nog vier woningen in het lagere prijssegment te koop. De bouw is in handen van Imotec. Eind maart gaat volgens planning fase 7b in verkoop. Voor meer informatie www.mortiere.nl

AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media