Maarten Markus in de race voor Young Professional Award ABN Amro Duurzame 50

AM’s junior projectmanager Duurzaamheid, Maarten Markus, is genomineerd voor de Young Professional Award ABN AMRO Duurzame 50. De Young Professional award is dit jaar een nieuw onderdeel van de ABN AMRO Duurzame 50 en heeft als doel de young professionals (tot 30 jaar) te stimuleren op het gebied van het verduurzamen van de gebouwde omgeving. De winnaar uit 2016, advocaat Roger Cox, zal de wisselbokaal op woensdagavond 12 april uitreiken tijdens het Green Tie Gala, welke zal plaatsvinden tijdens Building Holland in de RAI Amsterdam.

Verdiensten Maarten Markus

Maarten Markus is afgestudeerd op de implementatie van klimaatdoelen in binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen en heeft recent hierover gepubliceerd in het journal Planning Theory & Practice. Vervolgens koos hij voor om zijn ervaring in de praktijk toe te passen bij gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM. Naast zijn werkzaamheden binnen AM werkt Maarten actief aan kennisdeling met onze partners en in de branche. Binnen de branche heeft Maarten bij het Lente Akkoord actief bijgedragen aan een publicatie over bewonerscommunicatie bij zeer energiezuinige nieuwbouw, die hij tijdens het ZEN platform presenteerde. Voor de NEPROM organiseerde hij een kennissessie over circulair ontwikkelen. Met BAM Energy Systems werkt Maarten aan de implementatie van innovatieve energieconcepten op van nul op de meter op gebouwniveau tot smart grids gebiedsniveau.

Vier onderdelen beoordeeld

Er wordt beoordeeld op vier onderdelen: bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzetten bij duurzame initiatieven, actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren en initiëren van duurzame samenwerking. Iedere genomineerde ontvangt voor deze onderdelen punten. Op basis van de puntenscore wordt de lijst, een top 50, samengesteld. Behalve een wisselbokaal ontvangt de winnaar ook een cheque van €5.000, die aan een goed doel naar keuze mag worden uitgeven.

Meer comfort en gezonde woningen

AM investeert volop in duurzaamheid. Dit laten we zien in onze energieneutrale woningen en klimaatbestendige wijken die onze klanten meer comfort en gezonde woningen bieden. Duurzaam ontwikkelen betekent continue bezig zijn met hoe het nog beter kan. Dat betekent leren van de maatregelen die je neemt, samenwerking met onze partners en tegelijkertijd de meerwaarde voor de eindgebruiker bewaken.

Gebruiker in charge

Gebouwen hebben in de gebruiksfase de grootste impact op het klimaat. De bewoners van de huizen die wij ontwikkelen zijn dus cruciaal om deze impact te beperken. Dat kan alleen door de gebruiker mee te nemen in de oplossingen die we bieden. Bij AM is de gebruiker altijd in charge doordat in ons energieconcept een dashboard zit die de gebruiker feedback geeft. Bovendien bieden we met onze oplossingen niet alleen een lage energierekening, maar ook extra comfort door middel van vloerverwarming en een gezonder binnenklimaat door een slim ventilatiesysteem. Voorbeeldprojecten zijn de Schoemaker Plantage te Delft, de Eilanden van Sion in Rijswijk en de nul op de meter huurwoningen in Haarzicht, Vleuten.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media