Loftwoningen in Bitterzoutloods Op Enka in Ede bewoond

Onthulling kraanbaanmonument.

De vijftien bijzondere loftwoningen in de monumentale Bitterzoutloods Op Enka in Ede zijn alle binnen een jaar na de start van de renovatie en verbouw opgeleverd. Om dit te vieren is dinsdag 20 december een feestelijke bijeenkomst georganiseerd voor de bewoners en andere betrokkenen, waarbij het kraanbaanmonument, afkomstig uit het historische pand, onthuld zal worden. Het monument krijgt een fraaie plek aan de westkant van het gebouw en bevat informatie over de geschiedenis van de Bitterzoutloods en de Nederlandse Kunstzijdefabriek ENKA.

Op Enka bestaat in totaal uit circa 1.300 woningen en een commercieel programma van circa 30.000 m². Inmiddels zijn circa 450 woningen opgeleverd of in aanbouw.

Bitterzoutloods

In de Bitterzoutloods zijn vijftien individuele lofts gerealiseerd. Met respect voor het gebouw en behoud van de kenmerkende, historische details, is een oude zoutloods met rijksmonumentstatus getransformeerd naar een nieuwe unieke woonlocatie met eigentijdse voorzieningen. Het ontwerp van de woningen komt van architect Joep van der Veen van Bokkers van der Veen Architecten. De restauratie is uitgevoerd door Schakel & Schrale. Na de restauratie van het gebouw zijn de woningen afgebouwd door het maken van een nieuwe woning in de monumentale schil.

De woningen met een breedte van 5,30 meter zijn maar liefst vijftien meter diep en hebben een woonoppervlakte variërend van 127 tot 148 m². Behalve de hoekwoningen die zijn voorzien van royale raampartijen, variëren de tussenwoningen door onder meer aanwezigheid van een perron aan de voorgevel en/of achtergevel. Deze perrons met een karakteristieke overkapping zijn in ere hersteld. Het perron biedt via het aanwezige bordes toegang tot de tuin met een diepte van ruim veertien meter. Kopers zijn in staat gesteld hun persoonlijke voorkeuren met de architect uit te werken. Hierdoor zijn alle woningen uniek en geheel naar wens van de toekomstige bewoners gerealiseerd.

Voor meer informatie over de wijk en het woningaanbod van OP ENKA in Ede zie www.ede-enka.nl of kijk op www.facebook.com/openkaede.nl.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media