Introductie mobiliteitsconcept op Landgoed Wickevoort in Haarlemmermeer

De gebiedsontwikkeling van Landgoed Wickevoort is in volle gang. Op het terrein van Stichting Epileptische Instelling Nederland (SEIN) wordt de komende jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de woningbouwopgave in de Metropool Regio Amsterdam. In het kader van deze duurzame opgave hebben gebiedsontwikkelaar AM en Athlon Nederland een intentieovereenkomst gesloten voor het aanbieden van een mobiliteitsconcept met deelauto’s.

 

Mobiliteitsconcept

Dankzij het duurzame mobiliteitsconcept Car2Use van Athlon Nederland kunnen bewoners gezamenlijk gebruik maken van een deelauto. Door mobiliteit te integreren in gebiedsontwikkeling worden leefomgevingen duurzamer, efficiënter en leefbaarder. Door het faciliteren van een deelauto draagt AM samen met Athlon bij aan een beter klimaat en een waardevolle dienst voor de bewoners. Bewoners kunnen auto’s gemakkelijk online reserveren en afmelden en ontvangen direct inzicht in het aantal ritten, beschikbaarheid en de CO2-uitstoot.

Niet alleen mobiliteit, maar meer gedeelde voorzieningen

Er komen niet alleen voorzieningen op het gebied van mobiliteit; bewoners kunnen straks ook fietsen en auto’s met elkaar delen en er komt een pakjeshub bij de toegang van de wijk, zodat besteldiensten niet of beperkt de wijk in gaan. Er wordt een beheerder aangesteld met het oog op het bouwen van een bewoners community. Dit wordt versterkt met een online bewonersplatform. Tevens wordt de beheerder het aanspreekpunt voor het organiseren van gezamenlijke activiteiten binnen de wijk.

Het landgoed, liggend  aan de rand van de Haarlemmermeer tegen Heemstede aan,  gaat plaats bieden aan zowel zorg-, woon- en onderwijsvoorzieningen van Stichting Epilepsie Nederland (SEIN) als aan een compleet nieuw woongebied inclusief voorzieningen voor Hoeve Wickevoort met moderne stadslandbouw en groene recreatie.

AM draagt de zorg voor de grondexploitatie en ontwikkeling van het gehele gebied met de ontwikkeling van een gemixte wijk met circa 420 koopwoningen voor particulieren. Eigen Haard neemt kavels af van AM voor de ontwikkeling en realisatie van 226 huurwoningen in de sociale sector. Belegger Bouwinvest neemt honderd woningen in de vrije sector huur af.

Bijzondere dynamiek

De combinatie van de nieuwbouwwijk en de bestaande voorzieningen zullen elkaar versterken. Door ook de zorglocatie van SEIN te laten integreren in de toekomstige woonwijk, ontstaat er een bijzondere dynamiek. De stadsboerderij is al volop in bedrijf en verzorgt biologische akkerbouw en ook een kleinschalige veestapel. Te zijner tijd komt er een boerderijwinkel voor beperkte dagelijkse boodschappen en een eenvoudige horecavoorziening met biologische gerechten.

Healthy urban living and working

In gebiedsontwikkelingen van AM staat het thema Healthy Urban Living & Working in het hart van haar ontwikkelproces. AM wil de verantwoordelijkheid nemen voor een gezonde gebouwde omgeving. Rolmodel voor deze overtuiging zijn onderscheidende ontwikkelingen zoals het Bajes Kwartier in Amsterdam en het World Trade Center (WTC) Utrecht. Deze iconische projecten laten zien dat AM niet alleen in staat is een visie te hebben maar deze weet te vertalen naar haar projecten. Ook met Landgoed Wickevoort, waar veel aandacht is voor duurzaamheid, stadslandbouw, gedeelde voorzieningen, gezond en comfortabel leven geeft AM invulling aan dit thema.

Naar verwachting kan aan het eind van het tweede kwartaal van 2019 worden gestart met de verkoop van de eerste woningen. Zie voor meer informatie www.wickevoort.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij werken samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook  www.am.nl.

Over Athlon Nederland

Athlon Nederland is markleider op het gebied van operationele autoleasing- en mobiliteitsoplossingen. Het bedrijf ontwikkelt al meer dan 100 jaar innovatieve, duurzame en kostenefficiënte oplossingen voor zakelijke mobiliteit. Athlon maakt het mogelijk dat haar klanten zich zorgeloos kunnen verplaatsen door het bieden van geïntegreerde en duurzame oplossingen voor wagenpark en mobiliteit. Athlon wil de grenzen opzoeken en de weg vrijmaken zodat klanten kunnen genieten van een mobiel leven. Het bedrijf is, rechtstreeks of via partners, actief in meer dan 20 landen in Europa en Noord-Amerika, met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland. Athlon maakt deel uit van Daimler AG en wordt beheerd door Daimler Financial Services. Meer informatie over Athlon vindt u op de website www.athlon.com.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media