Houthaven Schiedam volop in ontwikkeling

Oplevering woningen eerste fase

Deze week worden de eerste 21 eengezinswoningen in Houthaven in Schiedam opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Hiermee is de eerste fase van het plan afgerond en heeft Schiedam er twee nieuwe straatnamen bij, de Mookhoeksestraat en Slikkerveersestraat. In de nieuwe wijk worden in totaal zestig woningen gerealiseerd.
nieuwe impressie blok 8

Houthaven
Houthaven is een nieuw gedeelte van het Schiedamse eiland De Gorzen. De Gorzen vormt samen met De Plantage en Het Nassaukwartier Schiedam-Zuid een waterrijke en groene omgeving. De zestig eengezinswoningen grenzen aan het bestaande gedeelte van de wijk en aan de Havendijk, dat een weids uitzicht biedt over de dijk en het Spuikanaal.

Houthaven is een kleinschalige nieuwbouwwijk, met haakse straatjes die autoluw zijn en waar kinderen vrij kunnen spelen. De parkeerplaatsen zijn op de kop van de woonblokken gesitueerd. In de reeds bestaande wijk in De Gorzen zijn diverse winkel- en onderwijsvoorzieningen aanwezig.

Tweede fase
De tweede fase bestaat uit vijftien eengezinswoningen. Deze huizen zijn nu in verkoop en naar verwachting start de bouw begin 2016. De woningen in deze fase hebben drie woonlagen, beschikken standaard over drie slaapkamers en zijn beschikbaar in vier typen. De woonoppervlaktes variëren van 118 m² tot 152 m². Kopers hebben de mogelijkheid tot het creëren van een vierde en vijfde slaapkamer. De prijzen van de woningen zijn vanaf € 227.500 tot en met € 292.500 v.o.n. De bouw van de woningen is in handen van BAM Woningbouw Zuidwest. Op www.houthavenschiedam.nl is meer informatie te vinden over het project.

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media