De Studio Amsterdam geopend tijdens Open Dag Lege Kantoren

Zaterdag 6 oktober is De Studio (voormalige GAK-kantoor) in Amsterdam in het kader van Open Dag Lege Kantoren voor iedereen te bezichtigen. Op deze dag zetten de eigenaren van vijftien grote en bekende leegstaande kantoren in Amsterdam de deuren van hun pand open. In totaal bijna 200.000 vierkante meter die de afgelopen jaren verborgen zat achter dichte deuren wordt voor iedereen zichtbaar.

Samen met onze partner Stadgenoot zijn we ingegaan op dit initiatief van de gemeente, die deze dag voor het eerst organiseert. Met de transformatie van het oude GAK-kantoor zijn we overigens al volop bezig; nog dit jaar trekken als het goed is de eerste bewoners in hun nieuwe appartement. Het loont absoluut de moeite eens een kijkje te nemen in dit imposante gebouw, dat op de nominatie staat een gemeentelijk monument te worden. Bovendien is een modelwoning te bezichtigen en kan ook op deze dag de interesse van bezoekers voor een woning in De Studio worden gewekt. In De Studio ontwikkelen we 170 appartementen voor studenten en starters. Inmiddels hebben we er honderd verkocht.

Programma
Op de Open Dag Lege Kantoren is er van alles te doen. De eigenaren verzorgen een klimhal, een brandweeroefening, een pop-up galerie, workshops en surprise acts. Eigenaren gaan met het publiek aan drie ronde tafels in gesprek over mogelijke kluswoningen, kassen en horeca in kantoren. Funda in business verzorgt de lezing ‘Wat is mijn blauwe banaan?’. Aan het programma wordt nog gewerkt. De laatste stand van zaken is te vinden op: www.amsterdam.nl/kantorendag.

Leegstand in Amsterdam
De Open Dag Lege Kantoren is bedoeld om eigenaren in contact te brengen met potentiële gebruikers, nieuwe invulling van kantoren te stimuleren en de maatschappelijke discussie over kantorenleegstand verder te brengen. In Amsterdam staat rond de 18% van de kantoren leeg. In sommige gebieden staat zelfs bijna de helft leeg. Deze gebieden, vaak eenzijdige kantoorgebieden zonder woningen of voorzieningen als horeca of winkels, verloederen waardoor leegstand ook een negatief effect heeft op kantoren die nu nog wel huurders hebben.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media