B’Mine woontoren met ‘Friends’-appartementen opgeleverd

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en vermogensbeheerder MN, namens Stichting pensioenfonds Metaal en Techniek, leveren samen met BAM Wonen en ontwerper Paul de Ruiter Architects de B’Mine Toren op. De noordelijke IJ-oever is daarmee vanaf vandaag een woontoren rijker. De door AM en MN ontwikkelde woontoren van bijna 75 meter hoog is de eerste woningontwikkeling in De Strip in Overhoeks. De in totaal 147 appartementen tellende toren ligt in het hart van de nieuwe creatieve hub van Amsterdam, naast de A’DAM Toren, het EYE Filmmuseum en de voormalige Shell laboratoria A-LAB.

Woningdelers: Friends-concept

De toren kent een nieuw woonconcept, Friends genaamd, ontwikkeld door initiatiefnemers AM en MN voor het middensegment van de huurmarkt. Met de B’Mine Toren geeft AM uiting aan haar ambitie nieuwe woonconcepten te bedenken en realiseren die inspelen op de markt. Alle appartementen zijn verhuurd. Volgens directeur Peter Heuvelink van AM Noordwest kennen de B’Mine Friendswoningen uiteenlopende huurders: “Naast starters huren bijvoorbeeld ook een broer en zus van rond de zestig een Friendswoning.”

Van luxe penthouse tot Friends-concept

Met commerciële ruimtes op de begane grond, een inpandige garage en fietsenstalling en 147 appartementen heeft de B’Mine Toren een multifunctionele invulling gekregen. De appartementen zijn volgens verschillende concepten vormgegeven en lopen uiteen van vier luxe penthouses met spectaculair uitzicht over de stad tot 50 huurappartementen in het middensegment, tevens met adembenemend panorama.

Inspelen op hedendaagse diversiteit aan woonbehoeften

Paul de Ruiter Architects ontwierp 52 woningen van het Friends-concept. Deze appartementen zijn geschikt voor twee eenpersoonshuishoudens. De indeling is zo ontworpen dat de bewoners beschikken over twee ruime gelijkwaardige slaapkamers en een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en badkamer. Naast de penthouses, de middeldure huurwoningen en de Friends appartementen huisvest de B’Mine Toren nog eens 41 appartementen in de vrije huur sector. Door deze verschillende huurconcepten te combineren speelt B’Mine in op de hedendaagse diversiteit aan woonbehoeften en geeft de woontoren vorm aan de nieuwe grootstedelijk ontwikkeling van Amsterdam-Noord.

Repertoire aan nieuwe woonconcepten

AM ontwikkelde eerder in Amsterdam De Studio en Villa Mokum. In het project De Lofts dat AM op dit moment in het Amstelkwartier ontwikkelt,worden kleine woningen gecombineerd met nog meer verschillende gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen. “We hebben uit eerdere projecten geleerd dat daar behoefte aan is”, aldus Peter Heuvelink.

Foto: Ossip van Duivenbode.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media