AM start verkoop eerste fase Schoemaker Plantage in Delft

Nul-op-de-meter-huizen met lage maandlasten én Delftse stoep.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM start zaterdag 16 april met de verkoop van 26 woningen in de Klinkerbuurt, de eerste woonbuurt van de Schoemaker Plantage in Delft. Op de voormalige TNO-locatie wordt dé nieuwe woonbuurt van Delft gerealiseerd met in totaal ruim achthonderd woningen. Voor het bepalen van de juiste invulling van deze buurt heeft AM al in een vroeg stadium contact gezocht met belangstellenden, omwonenden en andere betrokkenen. Dit heeft inmiddels geresulteerd in een plan dat aansluit bij de marktvraag en waarvoor veel belangstelling is.

Prof Schoemaker Plantage - Klinkerbuurt

Het actuele aanbod bestaat uit 26 huizen op ruime kavels met veel ruimte voor groen. Met het ontwerp heeft Bedaux de Brouwer Architecten een hedendaagse vertaling van de Delftse School gemaakt, dat wordt bestempeld als ‘Nieuwe Delftse School’. Er worden twee verschillende woonbuurten gerealiseerd binnen het plan: de Klinkerbuurt en de Grasbuurt. Deze buurten zijn straks verbonden door een nieuw stadspark. De huizen die nu in verkoop gaan, krijgen alle een authentiek Delfts element; een ‘Delftse stoep’. Een Delftse stoep is een privéstrook tussen de openbare stoep en de woning,  die wordt gebruikt als als verlengstuk van het huis om te ontmoeten en te recreëren. De prijzen voor de huizen variëren van € 329.000 tot en met € 526.000 v.o.n. inclusief nul-op-de-meter-installatie. De bouw is in handen van BAM Woningbouw.

Nul-op-de-meter-woning

De ontwikkeling van de Schoemaker Plantage geeft uitvoering aan het ambitieniveau van de gemeente Delft. Zo wil de stad in 2050 energieneutraal zijn en is het doel uitgesproken om in 2030 de CO2-uitstoot met vijfig procent te reduceren. Alle woningen in de eerste fase zijn zogenoemde ‘nul-op-de-meter-huizen’ (NOM), waarbij de in- en uitgaande energiestromen in balans zijn en wordt voorzien in gezond en comfortabel wonen. De zonnepanelen in het dak zijn fraai geïntegreerd in het ontwerp en in plaats van ruimtevullende en stof verspreidende radiatoren wordt gebruik gemaakt vloerwarming. Verder beschikt het huis over een warmte/koude opslag (WKO)-systeem met warmtepomp, waarmee energie kan worden opgeslagen in de bodem en indien nodig ook weer benut.

Lagere maandlasten

De toekomstige bewoners van een NOM-huis zijn voordeliger uit dan bij een reguliere woning. De energielasten zijn lager. Bovendien kunnen kopers van een NOM-huis € 27.000 meer lenen. Dit is eenvoudig zelf te berekenen op www.hetkangewoon.nl/maximale-hypotheek-berekenen.

Start verkoop

De start verkoop vindt plaats op zaterdag 16 april van 11.00 tot 13.30 uur in de Schoemakerloods, bereikbaar via Schoemakerstraat 97k in Delft. Het Schoemakerteam is aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Uiteraard is er dan ook uitgebreide informatie over de huizen en de buurt beschikbaar. Zie ook www.schoemakerplantage.nl en www.delftsestoepen.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media