AM ontwikkelt vier woonblokken op Zeeburgereiland in Amsterdam

Koopwoningen en -appartementen in Theo Koomenbuurt
De gemeente Amsterdam en de Alliantie hebben gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geselecteerd als ontwikkelaar voor vier woonblokken in de Theo Koomenbuurt. Deze nieuwe buurt wordt onderdeel van de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland in Amsterdam.

P1070024bewerk

Foto vlnr: Ronald Huikeshoven (AM), Jan van Barneveld (De Alliantie), Igor Roovers (gemeente Amsterdam)

Het programma voor de woonblokken omvat zowel eengezinswoningen als appartementen. In totaal zal AM circa 75 koopwoningen ontwikkelen in de Theo Koomenbuurt. Daarbij zullen belanghebbende partijen en overige belangstellenden al in een vroege fase betrokken worden volgens het business model ‘I AM YOU’ van AM. In deze benadering gaat het om conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. De komende maand zal de eerste bijeenkomst met belangstellenden plaatsvinden. De bouw van de woningen start naar verwachting eind 2015.

De Theo Koomenbuurt is onderdeel van de eerste fase van de transformatie van Zeeburgereiland naar een aantrekkelijke woonplek binnen de ring A 10. Na de voltooiing van de transformatie zal het eiland 10.000 inwoners huisvesten in een wijk met scholen, sport- en zorgvoorzieningen en winkels

Voor de Theo Koomenbuurt hebben de gemeente Amsterdam en De Alliantie op 20 februari 2014 een ontwikkelingsovereenkomst gesloten voor de realisatie van circa 625 woningen. Op basis van een marktconsultatie is AM geselecteerd om circa 75 van de totaal 150 koopwoningen te ontwikkelen.

Voor de ontwikkeling is AM een samenwerkingsovereenkomst met de Alliantie en een reserveringskomst voor de erfpachtuitgifte met de gemeente Amsterdam aangegaan.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media