AM geeft startsein bouw appartementen De Oosterkolk en De Westerkolk in Alkmaar

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM start begin juli met de realisatie van twee appartementengebouwen in het plan Schelphoek in Alkmaar. De Oosterkolk omvat 41 koopappartementen. In het appartementengebouw De Westerkolk worden 35 vrije sector huurwoningen gerealiseerd. Beide appartementengebouwen maken deel uit van het plan Schelphoek, een grootschalige gebiedsontwikkeling nabij het historische centrum van de stad. Oplevering wordt verwacht in het derde kwartaal van 2013.

De Oosterkolk en De Westerkolk liggen midden in het plan Schelphoek, dicht bij de Alkmaarse binnenstad en aan een zijkanaal van het Noord-Hollandskanaal en de nieuwe Schelphoekgracht. De appartementengebouwen worden beiden gerealiseerd op parkeergarage Schelphoek, een ondergrondse drielaagse parkeergarage waarvan de bovenste laag bestemd is als stallingsgarage voor de bewoners van Schelphoek. De twee andere lagen zijn eigendom van de gemeente en worden openbaar toegankelijk.

De Schelphoek, een voormalig haventerrein, wordt in de komende jaren getransformeerd tot een aantrekkelijk woon- en leefgebied met circa 450 woningen en goede parkeervoorzieningen. AM realiseert in verschillende fases binnen Schelphoek in totaal 178 woningen.

Architectuur
Het ontwerp van de appartementengebouwen komt van Koert van Haaren en Ton van ’t Hoff van BBHD Architecten. De architectuur van het gebouw, en van de overige woningen op Schelphoek, refereert aan panden in de oude binnenstad. Door het gebruik van zowel degelijke als meer verfijnde materialen krijgen de gebouwen een eigentijds en stads karakter met historiserende kenmerken. Nieuwe en oude bebouwing sluiten hiermee goed op elkaar aan.

De Oosterkolk biedt ruimte aan 41 appartementen met verschillende woningtypen en woonoppervlaktes variërend van 35 m2 tot twee- en driekamerappartementen van circa 59 m² tot 86 m². Daarnaast worden enkele ruime penthouses tot 139 m² gerealiseerd. De appartementen beschikken over een buitenruimte en parkeren is mogelijk in de ondergelegen garage. De verkoopprijzen voor de appartementen zijn vanaf circa € 99.000 tot € 375.000 v.o.n. Koop of huur van een parkeerplaats is mogelijk. De koopsom voor een parkeerplaats bedraagt € 25.000 v.o.n. Het merendeel van de appartementen is verkocht. 18De bouw van beide appartementgebouwen is in handen van BAM Woningbouw Alkmaar.

Voor meer informatie over De Oosterkolk of over Schelphoek kijk op www.deoosterkolk.nl, http://schelphoek.nl of via Leygraaf Makelaars in Alkmaar.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media