AM en Linden Groep tekenen overeenkomst met KBK bouwgroep voor De Stolptuin in Hoorn

26 februari 2024 – Gebiedsontwikkelaar AM en Linden Groep hebben KBK Bouw uit Volendam geselecteerd voor de bouw van 94 huur- en koopwoningen in De Stolptuin. Dit deelplan is een van de laatste nog te realiseren buurten van de wijk Bangert & Oosterpolder in Hoorn

Tussen dorp en stad

Het plan kenmerkt zich door een dorps karakter met een architectuur die een eigentijdse benadering van lokale en traditionele stijlen toont. Het ontwerp is afkomstig van Rietvink Architecten. De centrale groenstrook in de omliggende woongebieden is doorgezet in De Stolptuin en voorzien van een grote hoeveelheid bomen. Er zijn verschillende wandelroutes en speelplekken gecreëerd voor recreatie en ontmoeting tussen bewoners.

Het woningaanbod in deze fase bestaat uit 14 sociale huurwoningen en 80 koopwoningen. Hiervan zijn 38 woningen bestemd voor de vrije sector koop, 28 voor het middeldure koopsegment en 14 woningen voor het lagere koopsegment. De oppervlaktes van de woningen variëren van 70 m² tot en met 170 m². De vrije sector woningen bestaan voor een deel uit twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. De vrijstaande woningen liggen aan het water, dat verbonden is met open vaarwater. De woningen zijn aardgasvrij en voldoen aan de eisen van Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG).

Bangert en Oosterpolder

Het woongebied Bangert en Oosterpolder ligt aan de noordoostkant van het historische centrum van Hoorn. Dit gebied was eeuwenlang hét fruitteeltgebied van West-Friesland. Al enige jaren ontwikkelt de gemeente Hoorn in samenwerking met de Ontwikkelingsmaatschappij Hoorn B.V. dit gebied tot een bijzondere en gemoedelijke plek om te wonen. De ontwikkeling van Bangert en Oosterpolder startte ongeveer twintig jaar geleden en bestaat inmiddels uit verschillende (kleinere) wijken.

Planning

De grondwerkzaamheden zijn gestart en de contouren van het plan zijn zichtbaar. Ook is de pre-sale van de woningen gestart. De start verkoop is  medio maart 2024. Volgens planning start de bouw van de woningen eind 2024.

De Stolptuin is een ontwikkeling van Exploitatiemaatschappij Westfriesland (een samenwerking van AM en Linden Groep ).

Meer informatie over het plan en de inschrijfmogelijkheid voor de woningen is te vinden op https://destolptuin.nl/nl/.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media