AM en gemeente Zaanstad geven startsein bouw woonwijk Groenhout in Zaandam

In aanwezigheid van wethouder Addy Verschuren van de gemeente Zaanstad en de toekomstige bewoners, viert gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM de start bouw van Groenhout in de nieuwe Zaanse wijk Zaans Hout. In totaal worden 59 woningen gerealiseerd. Alle woningen zijn verkocht.

 

Officiële handeling

Het startsein van de bouw wordt op woensdag 14 februari gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwplaats en in het Regiocollege in Zaandam. Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest, geeft samen met Addy Verschuren, wethouder van de gemeente Zaanstad, symbolisch het startsein voor de bouw. Peter Heuvelink zal tijdens de bijeenkomst tevens een cheque overhandigen aan de naastgelegen buurtboerderij Fronik, om een bijdrage te leveren aan de omgeving.

Groenhout

Groenhout wordt gerealiseerd op de locatie van het oude Regiocollege en is mede dankzij de goede manier van samenwerken met het Regiocollege tot stand gekomen. Groenhout is aan vier zijden omgeven door water. Doorsneden door een nieuwe watergang, waaraan achtertuinen met steigers liggen. De lange sloten langs en door de buurt zijn geïnspireerd op de sloten in het weidegebied pal naast Groenhout. De woningen staan schijnbaar willekeurig door elkaar, alsof het in de loop van de tijd toevallig zo ontstaan is. Dus geen strakke rij woningen, maar een levendig beeld. Dit wordt versterkt door de variatie in de gevels: baksteen, hout, afwisselende dakvormen. Het aanbod bestaat uit 28 twee-onder-een-kap-woningen en 31 eengezinswoningen met koopsommen vanaf €255.000,-. Alle woningen krijgen een eigen parkeerplaats op eigen terrein of in een parkeerhof.

De woningen zijn ontworpen door Marc Bukman van Steenhuis Bukman Architectenbureau. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

Kijk voor meer informatie op: https://magazine.groenhout-zaandam.nl/groenhout-zaandam/

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media