Wethouder Van Poelgeest geeft startsein bouw appartementen OPZUID op de Zuidas in Amsterdam

Download pdf

Wethouder Maarten van Poelgeest en Ontwikkelingscombinatie Zuidschans (AM en Bouwfonds Ontwikkeling) geven vrijdag 13 juli het officiële startsein  voor de bouw van het plan OPZUID op de Zuidas in Amsterdam. OPZUID bestaat uit 46 terrasappartementen, variërend van studio’s en stadstuinappartementen tot penthouses. Ruim vijftig procent van de appartementen is verkocht.

OPZUID ligt op de hoek van de De Boelelaan en de Beethovenstraat. De verbindingen met het centrum, station Amsterdam-Zuid en Schiphol zijn uitstekend. Om optimaal aan te sluiten op de vraag naar woningen op de Zuidas is gekozen voor een gevarieerd aanbod. OPZUID bestaat uit studio’s, appartementen, tweelaagse stadstuinappartementen en twee penthouses.  Alle woningen beschikken over een eigen buitenruimte. Door de getrapte opbouw van het kleinschalige complex ontstaan ruime terrassen. Centraal in het complex ligt een gemeenschappelijke binnentuin met veel groen. OPZUID is een ontwerp van Diederendirrix. Niek Roozen is de ontwerper van de binnentuin en overige buitenruimten.

Parkeergarage
Alle woningen hebben een plafondhoogte van ruim drie meter en worden op een hoog niveau afgewerkt. De gestuukte wanden worden geverfd in de gewenste kleur en badkamer en keuken zijn compleet ingericht. Onder het gebouw ligt een parkeergarage voor de bewoners. Indien gewenst is het mogelijke meerdere plaatsen te kopen. De v.o.n. prijzen voor de woningen lopen uiteen van € 179.000 voor een studio tot € 950.000 voor een penthouse. De prijzen zijn inclusief vijftig jaar afgekochte erfpacht en exclusief een parkeerplaats. De bouw is in handen van BAM Woningbouw.

Op www.opzuidamsterdam.nl is  meer informatie over het plan te vinden.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media