Wethouder Snijders verricht officiële handeling realisatie eerste fase XXL Wonen in ‘s-Hertogenbosch

Vrijdag 13 december geven AM en BrabantWonen het startsein voor de bouw van zeven XXL woningen uit de eerste fase van het deelplan XXL Wonen At Home in Zuid in de nieuwbouwwijk De Meerendonk in ’s-Hertogenbosch. Dit zijn zes twee-onder-een-kapwoningen en één vrijstaande geschakelde woning. Wethouder Geert Snijders verricht hierbij de officiële handeling. Deze woningen zijn alle verkocht. De eerste fase van XXL Wonen omvat in totaal 26 woningen.
XXL tweekapper

De Meerendonk
De Meerendonk ligt aan de zuidoostkant van ´s-Hertogenbosch, in de oksel van de A2 ter hoogte van Sint-Michielsgestel en nabij een kleinschalig natuurgebied. In de Meerendonk zijn in 2011 76 woningen en in de tweede fase, die in 2013 is afgerond, 18 woningen gerealiseerd. De nieuwbouw in De Meerendonk kent diverse prijsklassen, zowel koop als huur, en is bestemd voor een brede doelgroep, die kiest voor wonen in een groene omgeving en op kleine afstand van het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Volgens planning is de nieuwbouw in De Meerendonk in zijn geheel in 2016 gereed. De Meerendonk vormt samen met de Gestelse buurt Nieuw Zuid

XXL woningen
De XXL woningen danken hun naam aan de ruime inhoud vanaf circa 854 m3 tot 957 m3 Het ontwerp van de woningen is van Van Aaken Architectenbureau. De zeven woningen die nu worden gebouwd, liggen op kavels variërend van 297 m2 tot 518 m2. De prijs is voor deze woningen is vanaf € 379.000 v.o.n. Er worden in totaal 26 XXL woningen gerealiseerd, waarvan 24 twee-onder-een-kapwoningen en twee vrijstaand geschakelde woningen. Inmiddels is gestart met de verkoop van de woningen uit de tweede fase. De bouw van de woningen is in handen van Aannemersbedrijf Hoedemakers uit Rosmalen.

Zie voor meer informatie over het plan www.at-home-in-zuid.nl.
Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media