Wethouder Sleeking verricht officiële handeling start bouw Wilgenwende Dordrecht

Op 10 januari geeft wethouder Piet Sleeking van de gemeente Dordrecht het officiële startsein voor de bouw van achttien eengezinswoningen uit de tweede fase van Wilgenwende. Wilgenwende is een project van Vastgoedontwikkeling Wilgenwende C.V., een samenwerkingsverband van AM en Amvest.

0896_wilgenwende_a2_03A4 defLR

De woningen liggen in het meest noordelijke deel van Wilgenwende. In totaal omvat de tweede fase 42 eengezinswoningen in de prijsklasse van € 205.900 tot € 235.500. Vanaf maart 2013 zijn achttien woningen gefaseerd in verkoop gebracht en inmiddels verkocht. In december is reeds gestart met de realisatie van deze woningen, die volgens planning in september 2014 worden opgeleverd. Het ontwerp van de woningen is geïnspireerd op de jaren dertig architectuur. De realisatie van de woningen is in handen van BAM Woningbouw Rotterdam.

Nieuw woningaanbod
Vanwege de grote belangstelling voor de woningen in Wilgenwende zijn eind december weer zes woningen van de tweede fase in verkoop gebracht. De koper kan bij deze eengezinswoningen kiezen uit drie verschillende woningtypen met variërende breedtematen. De prijzen van zijn vanaf € 205.900 tot € 225.000. Zie voor meer informatie over het actuele aanbod www.wilgenwende.nl.

Wilgenwende
Wilgenwende ligt aan de zuidkant van Dordrecht, dicht bij de Biesbosch en met goede verbindingen naar de binnenstad en ontsluitingswegen. Gefaseerd worden circa 600 woningen gerealiseerd in verschillende typen en prijsklassen. Het woongebied Wilgenwende is georiënteerd naar de Biesbosch en heeft met een twaalf hectare groot openbaar park, een meanderende kreek en een veelkleurige vegetatie een invulling die past bij het unieke karakter van dit natuurgebied.

AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Amvest
Amvest is actief als fondsmanager en ontwikkelaar op de Nederlandse woningmarkt. Creatief en innovatief in het ontwikkelen van duurzame woningen en levendige woongebieden in de economisch sterke gebieden in Nederland. Inventief als het gaat om het oplossen van complexe vraagstukken van huurders en kopers, van wie de wensen centraal staan. Altijd betrokken met een langetermijnvisie. Alle activiteiten van Amvest zijn gericht op het creëren, onderhouden en behouden van langetermijnrelaties. Door zowel te ontwikkelen als te managen, waarborgt Amvest een hoge kwaliteit van het vastgoed in haar fondsen en wordt uitzicht geboden op een hoger rendement.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media