Wethouder Maarten Burggraaf geeft startsein bouw 63 woningen Wilgenveld in Dordrecht

Wethouder Maarten Burggraaf van de gemeente Dordrecht geeft vrijdag 15 februari samen met toekomstige bewoners en de ontwikkelcombinatie Wilgenwende Vastgoedontwikkeling CV (een samenwerking van AM en Amvest) het officiële startsein voor de bouw van 18 patiobungalows en 45 geschakelde eengezinswoningen in Wilgenveld. Wilgenveld is een onderdeel van de groene woonwijk Wilgenwende in Dordrecht. Alle woningen zijn verkocht.

Officiële handeling

De start van de bouw wordt gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwlocatie. Maarten Burggraaf, Marcel Hoogendorp (directeur ontwikkeling Van Grunsven Groep) en Gilbert Kokenberg (directielid Wilgenwende Vastgoedontwikkeling CV), geven symbolisch het startsein voor de bouw.

Wilgenveld

In deze fase worden 18 patiobungalows en 45 eengezinswoningen gerealiseerd, waaronder 8 atelier-/terraswoningen, 19 geschakelde eengezinswoningen en achttien hoekwoningen met garage. De prijzen varieerden van € 289.000 tot € 439.000 v.o.n. De woningen in Wilgenveld zijn ontworpen door Omni Architecten uit Schijndel en Lugten Malschaert Architecten uit Dordrecht. De realisatie is in handen van Van Grunsven Bouwgroep uit Erp.

Patiobungalows

De patiowoningen zijn gasloos en ontworpen in een landelijke setting, hebben een goede oriëntatie op de zon en een woonkamer gericht op de patiotuin. Opmerkelijk detail is dat de woningen voorzien zijn van twee nestkaststenen per woning in de buitengevel, waar gierzwaluwen – als oorspronkelijke bewoner van de Biesbosch – een plek kunnen vinden.

Quadriga- en postiljonwoningen

Deze statige woningen zijn geïnspireerd op de klassieke Frank Lloyd Wright (FLW) architectuur. Deze kenmerkt zich door kleur- en materiaalgebruik van FLW en horizontaliteit. De royale hoekwoningen vormen samen met twee grote tussenwoningen een chique vier-onder-een-kap-woonblok; een beproefd concept uit de jaren twintig en dertig.

Wilgenwende

Wilgenveld maakt deel uit van de wijk Wilgenwende, een landelijk gelegen, kindvriendelijke buurt aan de zuidkant van Dordrecht, op een steenworp afstand van de Biesbosch. Fraaie bomenlanen, een brede ecologische zone en meerdere parken benadrukken het vriendelijke karakter van de wijk. Meer informatie over Wilgenwende en Wilgenveld is te vinden op www.wilgenwende.nl.

Gelukkig leven

Met dit project geven we invulling aan ‘Gelukkig leven’ in de wijk. Het landschapsontwerp rondom de woningen in Wilgenwende, maakt dat de bewoners kunnen genieten van volop groen,  veel ruimte en water. De Biesbosch ligt direct binnen handbereik. De omliggende natuur wordt doorgetrokken in de wijk. Hierdoor ontstaat een plek waar gemeenschapzin thuishoort: een mooie plek om te wonen, om veilig te spelen en elkaar te leren kennen. Wilgenwende en heeft daarnaast tal van voorzieningen in de directe nabijheid.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media