Vacature projectontwikkelaar

Heb jij een passie voor gebieds- en projectontwikkeling? Ben jij een ster in het bij elkaar brengen van belangen (stakeholders) om te komen tot een duurzame ontwikkeling van een woonproject? En heb jij gevoel voor de markt; wat wil de consument en wat wil de gemeente? Dan is AM jouw volgende werkgever!

Jouw missie

Als projectontwikkelaar ben je eindverantwoordelijk voor de totstandkoming tot en met de realisatie van projecten. Dit doe je in teamverband met zowel collega’s als externen. Je werkt nauw samen met de bouwpartner/comakers in het kader van het beheren van de relatie met de klant. Je bent verantwoordelijk voor het borgen van de participatie van zowel de zakelijke als particuliere klant. Je communiceert, verbindt en realiseert.

Je observeert, verkent en onderzoekt marktontwikkelingen in de regio en heeft mede daardoor een visie op de regionale markt. Vertaalt deze visie, in samenspraak met de Verkoopmanager, ontwikkelingsmanager en de afdeling M&V, in een adequate product-markt combinatie(s) voor de toegewezen posities. Je borgt de vastgestelde klant- en bedrijfsuitgangspunten en bewaakt gedurende het ontwikkelproces de marktgerichtheid van de producten, door gebruik te maken van in- en externe (co-makers) expertise, teneinde een bijdrage te leveren aan de realisatie van vooraf bepaalde verkoopresultaten. Je onderhoudt contacten met stakeholders, en schept de voorwaarden die bijdragen aan een haalbare ontwikkeling die vanuit een klantgeoriënteerde benadering (tijd, kwaliteit, geld) commercieel verantwoord is.

Daarnaast zorg je voor de uitwerking van concept tot verkoop. Je bent procesregisseur en stuurt de bouwpartner/comakers aan bij de uitontwikkeling van projecten, zodat de projectdoelstellingen worden behaald. Je werkt nauw samen met de bouwpartner/comaker in het kader van relatiebeheer met de klant, door er onder meer voor te zorgen dat de wensen van de klant tijdens en na het bouwproces worden geborgd. In samenwerking met de Verkoopmanager, zorg je voor afgesproken aftersales activiteiten, waardoor geschillen voorkomen kunnen worden en de klanttevredenheid bevorderd wordt.

Wat breng je mee?

Om succesvol te zijn als projectontwikkelaar kan jij processen planmatig en gestructureerd managen, toon je ondernemerschap, heb je een duidelijke visie op de projecten en is samenwerken een van jouw kerncompetenties. Verder ben je communicatief vaardig, heb je een sterke persoonlijkheid die kan verbinden en ben je commercieel ingesteld.

Daarnaast zien we het volgende graag in jou terug:

 • Je beschikt over een hbo/wo werk- en denkniveau waarbij persoonlijkheid en professionele track record minstens zo belangrijk zijn (een afgeronde opleiding vastgoedkunde of vergelijkbaar is een pre);
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie bij bijvoorbeeld een ontwikkelaar, ontwikkelende bouwer of woningcorporatie;
 • Je hebt een netwerk in Noord-Brabant en woont bij voorkeur in Breda en omstreken;
 • Goed begrip van de inzet van digitale kanalen in samenwerking met marketing- en communicatieadviseurs gedurende het ontwikkelproces. Het is hierbij essentieel dat je de Nederlandse taal goed beheerst.
 • Je hebt ervaring met procesmanagement, stedenbouw, grondexploitaties en stichtingskostenopstellingen.

Competenties als samenwerken, plannen & organiseren, overtuigingskracht, ondernemen, klantgerichtheid, besluitvorming en netwerken zijn jou op het lijf geschreven.

Wat kun je van ons verwachten?

AM bedenkt en ontwikkelt inspirerende en duurzame leefomgevingen, voor de samenleving van vandaag en morgen. Daarmee willen we ook een inspirerende werkgever zijn, waar medewerkers carrière kunnen maken binnen een bijzonder vak: integrale gebiedsontwikkeling. AM hecht groot belang aan samenwerking, daadkracht, creativiteit en integriteit met als voortdurend streven inspirerend leiderschap te tonen en onszelf hierin dagelijks aantoonbaar te bewijzen in onze projecten.

Verder krijg je:

 • Een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (Bouw en Infra cao), waarmee je recht hebt op 43 vakantiedagen per kalenderjaar;
 • Leaseauto;
 • Laptop en iPhone;
 • Bedrijfsfitnesskorting van gemiddeld 40% en collectieve zorgverzekering;
 • Opbouw van een goed pensioen;
 • Perspectief en ontwikkeling. Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden

Jouw werkomgeving

AM is een solide gebiedsontwikkelaar waar zaken goed geregeld zijn, maar we leren ook graag van jou door open te staan voor nieuwe ideeën. Werken in het AM Huis in Utrecht betekent samenwerken met hoogopgeleide en toegewijde collega’s in een bijzondere en plezierige werkomgeving. AM hecht waarde aan een sterke eigen cultuur. Zo organiseert zij de AM Inspiratiedag, diverse wielerevents en neemt ze deel aan de DAM tot DAMloop.

Je komt terecht in een team van 8 personen waaronder verkoopmanagers, ontwikkelingsmanager en projectontwikkelaars. Er heerst een goede en gezellige sfeer in het team. Onderling is er veel contact en er worden regelmatig uitstapjes gepland. Je werkt zowel in het AM Huis, als vanuit Eindhoven en daarnaast vanuit huis.

Wie zijn wij?

AM kenmerkt zich door een open cultuur, met veel ruimte voor eigen initiatief en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Een inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living & working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl.

Het recruitmentproces

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op met Johanna Gruijters – Corporate Recruiter via 06-41199175 of johanna.gruijters@bam.com. Heb je interesse in deze functie? Dan ontvangen wij jouw sollicitatie graag via deze link. Heb je een inhoudelijke vraag over de functie? Neem dan gerust contact op met Jaap van Engelshoven – Adjunct-Directeur jaap.van.engelshoven@am.nl.

De gesprekken vinden plaats via Teams, of op locatie in het AM-huis. Uiteraard word je hier tijdig en volledig over geïnformeerd.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media