Vacature projectontwikkelaar Mixed Zones

Ben je een commercieel én maatschappelijk gedreven strateeg en kan je goed samenwerken met ondernemers? Ben je een echte procesregisseur van ontwikkeltrajecten en wil je jouw kennis en ervaring inzetten bij één van de grootste gebiedsontwikkelaars van Nederland? Dan is AM jouw volgende werkgever!

Aantal uur: 32-40 uur
Standplaats: AM Huis te Utrecht en thuiswerken
Vakgebied: Gebiedsontwikkeling, acquisitie, projectontwikkeling.

Jouw missie

Wij zijn op zoek naar een projectontwikkelaar Mixed Zones in het team van AM CVG (Commercieel Vastgoed) die ervaring heeft in de projectontwikkeling en exploitatie op het gebied van Mixed Use. Als projectontwikkelaar ben je eindverantwoordelijk voor de realisatie en verkoop van Mixed Zones. Hierin houd je rekening met de vooraf vastgestelde uitgangspunten op het gebied van financiën, kwaliteit en planning. Dit doe je in teamverband met zowel collega’s als externen. Je werkt nauw samen met de regioteams van AM die verantwoordelijk zijn voor de woningen in het project. Het is jouw rol om bij te dragen aan het DNA van de gebiedsontwikkeling, de wensen van diverse eindgebruikers te vertalen naar gerealiseerde Mixed Zones en strategische verkoop aan belegger, het AM-fonds of eindgebruikers te begeleiden. Een belangrijke opgave in deze rol is het ondersteunen van het financierings- en verkoopproces van de Mixed Zones. Zo onderhoud je contact met cliënten en andere partijen, zoals investeerders, stichtingen, overheidsinstanties, makelaars en andere stakeholders gericht op de verkoop van Mixed Zones.

Je richt je binnen de projecten van AM specifiek op de programmering en realisatie van de Mixed Zones. De Mixed Zones bepalen voor 90% de beleving van een gebied of gebouw en betreffen de functioneel gemengde deel)projecten in gebiedsontwikkelingen zoals mixed use gebouwen, (dubbelhoge) plinten, algemene en openbare ruimte. De Mixed Zone levert een sterke bijdrage aan de leefbaarheid en werkgelegenheid en is dan ook van grote maatschappelijke betekenis. In actuele tenders en ontwikkelingsopgaven als Bajeskwartier (Amsterdam), Jaarbeurspleingebouw (Utrecht), Feijenoord City (Rotterdam) en Binckhorst (Den Haag) spelen deze thematische, maatschappelijke vraagstukken een prominente rol.

Als projectontwikkelaar Mixed Zones draag je bij aan het vaststellen van het DNA van de ontwikkelingsopgave, ben je vanaf de initiatieffase betrokken en wordt je rol groter naarmate het project voorbereidt, verkocht en gerealiseerd wordt. Na acquisitie van een project neem je het stokje over van de Ontwikkelingsmanager Mixed Zones. Namens het ontwikkelteam ben je de ‘linking pin’ naar de lokale markt/gemeenschap. Je betrekt en stuurt lokale netwerken en eindgebruikers aan (publieke- en private stakeholders zoals gemeente, ondernemers, onderwijs, ondernemersplatformen en maatschappelijke organisaties), om te komen tot een optimale mix, realisatie en exploitatie van functies en activiteiten in de Mixed Zone. Je stelt een strategische verkoop-/exploitatiestrategie op voor de Mixed Zone en integreert daarin het belang van de belegger/koper(s).

Wat breng je mee?

Om succesvol te zijn als projectontwikkelaar kan jij processen planmatig en gestructureerd managen. Je toont ondernemerschap, hebt een duidelijke (gebieds)visie op de Mixed Zone en kan het belang van de belegger integreren. Het betrekken van ondernemers (de eindgebruikers) gedurende het ontwikkel- en bouwproces is één van jouw kerncompetenties. Verder ben je communicatief vaardig, heb je een sterke persoonlijkheid die kan verbinden, ben je maatschappelijk gedreven met oog voor commerciële belangen.

Daarnaast zien we het volgende graag in jou terug:

 • Enthousiasme over de AM-thema’s: de maatschappelijke betekenis van de Mixed Zone voor een stad, gebied of gebouw is een must;
 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau waarbij persoonlijkheid en professionele track record minstens zo belangrijk zijn (een afgeronde opleiding vastgoedkunde of vergelijkbaar is een pre);
 • Je hebt minimaal 7 jaar relevante werkervaring in asset- en projectmanagement bij bijvoorbeeld een ontwikkelaar of ontwikkelend belegger (realisatie van mixed use projecten of publieksvoorzieningen zoals horeca, cultuur en leisure is een pre);
 • Je hebt ervaring met het opstellen en beoordelen van huur- en koopcontracten (hands on);
 • Je beschikt over goede presentatievaardigheden ten behoeve van het overtuigen van een grote diversiteit aan stakeholders;
 • Goed begrip van de inzet van digitale kanalen in samenwerking met marketing- en communicatieadviseurs gedurende het ontwikkelproces. Het is hierbij essentieel dat je de Nederlandse taal goed beheerst.

Wat kun je van ons verwachten?

AM bedenkt en ontwikkelt inspirerende en duurzame leefomgevingen, voor de samenleving van vandaag en morgen. Daarmee willen we ook een inspirerende werkgever zijn, waar medewerkers carrière kunnen maken binnen een bijzonder vak: integrale gebiedsontwikkeling. AM hecht groot belang aan samenwerking, daadkracht, creativiteit en integriteit met als voortdurend streven inspirerend leiderschap te tonen en onszelf hierin dagelijks aantoonbaar te bewijzen in onze projecten.

Verder krijg je:

 • Een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (Bouw en Infra cao), waarmee je recht hebt op 40 vakantiedagen per kalenderjaar;
 • Leaseauto;
 • Laptop en iPhone;
 • Bedrijfsfitnesskorting van gemiddeld 40% en collectieve zorgverzekering;
 • Opbouw van een goed pensioen;
 • Perspectief en ontwikkeling. Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden

Jouw werkomgeving

AM is een solide gebieds- en projectontwikkelaar waar zaken goed geregeld zijn, maar we leren ook graag van jou door open te staan voor nieuwe ideeën. Werken in het AM Huis in Utrecht betekent samenwerken met hoogopgeleide en toegewijde collega’s in een bijzondere en plezierige werkomgeving. AM hecht waarde aan een sterke eigen cultuur. Zo organiseert zij de Inspiratiedag, diverse wielerevents en neemt ze deel aan de DAM tot DAMloop.

Je komt in het team van AM CVG (Commercieel Vastgoed) te vallen. Je zal veelal samenwerken met de projectontwikkelaar(s) van de woningen, de projectdirecteur, collega’s van het AM Lab (o.a. conceptontwikkelaars) en met de afdeling communicatie. Per project kom je in een kernteam met ongeveer 4 collega’s, afhankelijk van de grootte en fase van het project. We werken veel vanuit het AM Huis en vanuit huis, maar deze functie heeft een landelijke scope.

“Met de ontwikkeling van Mixed Zones laten we zien hoe een private ontwikkelaar op een maatschappelijk betrokken wijze aan de stad werkt. We verwelkomen je graag bij onze mooie club!”
– Mieke Verschoor, Ontwikkelingsmanager Mixed Zones

Wie zijn wij?

De AM-organisatie kenmerkt zich door een open cultuur, met veel ruimte voor eigen initiatief en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Een inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living & working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl.

Het recruitmentproces

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op met Johanna Gruijters – Corporate Recruiter via johanna.gruijters@bam.com. Heb je interesse in deze functie? Dan ontvangen wij jouw sollicitatie graag via deze link op deze pagina. Heb je een inhoudelijke vraag over de functie? Neem dan gerust contact op met Mieke Verschoor – Ontwikkelingsmanager Mixed Zones via mieke.verschoor@am.nl.

De gesprekken vinden plaats via Teams, of op locatie in het AM-huis. Uiteraard word je hier tijdig en volledig over geïnformeerd.

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media