Vacature ontwikkelingsmanager

Ben jij een allround ontwikkelingsmanager in project- en gebiedsontwikkeling en vind jij het leuk om nieuwe projecten te acquireren en deze tot en met de oplevering uit te ontwikkelen? En wil jij jouw kennis en ervaring inzetten bij één van de grootste gebiedsontwikkelaars van Nederland? Dan is AM jouw volgende werkgever!

Aantal uur: 32-40 uur
Standplaats: AM Huis te Utrecht en thuiswerken
Vakgebied: Gebiedsontwikkeling, acquisitie, projectontwikkeling.

Jouw missie

Als ontwikkelingsmanager ben je bezig met de ontwikkeling van gebieden en gebouwen voor wonen en daarbij behorende voorzieningen. Je zet jouw netwerk in om bij te dragen aan deze inspirerende stedelijke projecten voor nieuwe leefomgevingen waarbij, wonen centraal staat. Je bent verantwoordelijk voor het acquireren van nieuwe projecten en het sluiten van een anterieure overeenkomst met de betreffende gemeente binnen, het werkgebied Metropoolregio Amsterdam. Jouw netwerk benut je zo optimaal mogelijk om in een zo vroeg mogelijk stadium bij de klant aan tafel te zitten. Daarbij ben jij continu op zoek naar mogelijkheden om jouw netwerk uit te breiden. Je weet hoe de woningmarkt werkt en waar jij je op moet richten. Op het moment dat de kans zich voordoet, kan jij deze ontwikkelen van een conceptueel plan naar een haalbaar project. Daarbij geef je in samenwerking met het (ontwerp)team vorm aan het project binnen de kaders van de door jou opgestelde business case.

Een aantal taken die bij deze functie horen, zijn:

 • Het inventariseren van kansen in de markt en ontplooien en begeleiden van acquisitieactiviteiten t.b.v. de projectverwerving, selecties en prijsvragen binnen het kader van de daarvoor binnen de onderneming geldende richtlijnen;
 • Het opstellen en uitwerken van een “strategy to win” en een daarbij passende businesscase die past binnen de intern gestelde financiële uitgangspunten;
 • Het onderhandelen met gebruikers, gemeenten, verkopers van gronden, adviseurs, marktpartijen, beleggers, woningcorporaties en aannemers, om tot een haalbaar project te komen;
 • In samenwerking met een projectontwikkelaar ben jij verantwoordelijk voor het begeleiden van projecten van schetsontwerp tot en met verkoop/verhuur en nazorg, het projectteam aansturen en toezien op het behalen en optimaliseren van de resultaatdoelstellingen.

Wat breng je mee?

Om succesvol te zijn als ontwikkelingsmanager kan jij processen planmatig en gestructureerd managen en ben je commercieel en resultaatgericht. Je krijgt energie van het benutten van (acquisitie)kansen in de markt. Je hebt ervaring in het aansturen van multidisciplinaire ontwerpteams en het ontwikkelen van een project op gebouw of gebiedsniveau. Je toont ondernemerschap, je bent creatief en je bent een netwerker pur sang. Je bent in staat conceptueel te denken, maar je bent ook pragmatisch genoeg om een concept te vertalen naar een haalbaar projectvoorstel. Daarnaast ben je een sterke communicatie die in staat is om te verbinden. Je hebt grondige kennis van je klanten, bent in staat om de klant te verrassen en de relatie te verstevigen. Zo onderhoud je contacten met stakeholders en schep je voorwaarden die bijdragen aan een haalbare ontwikkeling vanuit een klantgeoriënteerde benadering.

Daarnaast zien we het volgende graag in jou terug:

 • Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau waarbij persoonlijkheid en professionele track record minstens zo belangrijk zijn (een afgeronde opleiding real estate & housing, vastgoedkunde of vergelijkbaar is een pre);
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring;
 • Je beschikt over goede presentatievaardigheden;
 • Beheersing van de Nederlandse taal en vlot met de pen;
 • Goed zakelijk netwerk in Metropoolregio Amsterdam.

Wat kun je van ons verwachten?

AM wil een inspirerende werkgever zijn, waar medewerkers carrière maken binnen een bijzonder vak: integrale project- en gebiedsontwikkeling. AM hecht groot belang aan samenwerking, daadkracht, creativiteit en integriteit met als voortdurend streven inspirerend leiderschap te tonen en onszelf hierin dagelijks aantoonbaar te bewijzen in onze projecten.

Verder krijg je:

 • Een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (Bouw en Infra cao), waarmee je recht hebt op 25 vakantiedagen, 15 roostervrije dagen en 3 kortverzuimdagen per kalenderjaar;
 • Leaseauto;
 • Laptop en iPhone;
 • Faciliteiten voor thuiswerken;
 • Bedrijfsfitnesskorting van gemiddeld 40% en collectieve zorgverzekering;
 • Opbouw van een goed pensioen;
 • Perspectief en ontwikkeling door ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Jouw werkomgeving

Bij AM zijn de zaken goed geregeld, maar we leren ook graag van jou door open te staan voor nieuwe ideeën. Werken in het AM Huis in Utrecht betekent samenwerken met professionals en toegewijde collega’s in een bijzondere en plezierige werkomgeving. Het thuiswerken is inmiddels volledig genormaliseerd en wordt mede gefaciliteerd. AM hecht waarde aan een sterke eigen cultuur. Zo organiseert zij naast de jaarlijkse Inspiratie dag meerdere teamevenementen voor alle collega’s. Ook hecht ze aan mentaal en fysiek gezond zijn. Ze biedt tal van activiteiten aan waaraan collega’s kunnen deelnemen zoals, AM hockey, mountainbike, wielrennen, yoga en de Dam tot Damloop.

Je zult werkzaam zijn in het team van Peter Heuvelink dat opereert binnen de Metropoolregio Amsterdam. Het team van AM Noordwest bestaat uit bijna 40 personen; ontwikkelingsmanagers, projectontwikkelaars, verkoopmanagers, juristen, controllers, secretariaat en het MT. In het professioneel team, dat intensief samenwerkt in een collegiale omgeving en graag de successen viert.

Wie zijn wij?

AM kenmerkt zich door een open cultuur, met veel ruimte voor eigen initiatief en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Een inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living & working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl.

Het recruitmentproces

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op met Linda van der Grijn – Corporate Recruiter via linda.vander.grijn@bam.com of telefonisch via 06-50 03 93 27.

Heb je interesse in deze functie? Dan ontvangen wij jouw sollicitatie graag via deze link.

De kennismakingsgesprekken vinden plaats in het AM Huis te Utrecht. Uiteraard word je hier tijdig en volledig over geïnformeerd.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media