Vacature controller

Zorg jij ervoor dat projecten als Othene te Terneuzen en Lichthoven te Eindhoven in control zijn en blijven? Kan jij de projectontwikkelaars scherp houden over de financiële voortgang van hun projecten? En zorg jij voor een goede projectadministratie en afsluiting daarvan? Dan is AM op zoek naar jou!

Jouw missie

Als controller bij AM heb je een unieke financiële rol die zich richt op project control en midden in de business (vastgoedontwikkeling) staan. Je richt je zowel op business control (ca. 75%) als financial control (ca. 25%) activiteiten. Je bespreekt periodiek met projectontwikkelaars de voortgang van hun projecten. Elk project is weer anders; andere uitdagingen en geografische ligging van de projecten. Als controller hou je de projectontwikkelaars scherp over de (financiële) voortgang van hun projecten. Je zorgt ervoor dat de project- en financiële administraties kwalitatief goed zijn en dat er op elk gewenst ogenblijk duidelijk en betrouwbaar inzicht is in de financiële prestaties van de verschillende projecten.
Je helpt de regio controller op het gebied van project control en zorgt voor het opstellen van projectprognoses. Daarbij assisteer je de regio controller bij consolidatie en rapportagewerkzaamheden en zorg je voor een goede projectadministratie en afsluiting van deze laatste.

Verdere taken en verantwoordelijkheden:

 • Het voorbereiden, uitwerken en bespreken van projectprognoses met projectontwikkelaars;
 • Het assisteren van de regio controller bij project control;
 • Het maken van controle juistheid berekeningen in de projectadministratie;
 • Het voorbereiden van rapportages met samenwerkingsverbanden;
 • Het zorgdragen voor het tijdig deponeren van jaarrekeningen;
 • Het assisteren bij consolidatie- en rapportagewerkzaamheden.

Wat breng je mee?

Als controller heb je een kritische blik. Je weet op de juiste momenten door te vragen en bent niet bang om kritische vragen te stellen. Je ben krachtig in je overtuiging, proactief en oplossingsgericht. Je kunt projecten goed overzien, waardoor je risico’s en kansen kunt inschatten. Wij zoeken een ervaren financial die het leuk vindt om zich zowel op business control als financial control activiteiten te richten.

Daarnaast zien we het volgende graag in jou terug:

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding, minimaal op hbo niveau, in een economische richting. Een aanvullende opleiding tot RA of RC is een pre;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan in een soortgelijke rol. Werkervaring bij een projectorganisatie en/of met vastgoed en projectontwikkeling is een pre;
 • Je beschikt over kennis van SAP en IFRS;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en hebt een oplossingsgerichte, proactieve en flexibele werkhouding;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift. Een goede beheersing van de Engelse taal is een pre.

Wat kun je van ons verwachten?

AM bedenkt en ontwikkelt inspirerende en duurzame leefomgevingen, voor de samenleving van vandaag en morgen. Daarmee willen we ook een inspirerende werkgever zijn, waar medewerkers carrière kunnen maken binnen een bijzonder vak: integrale gebiedsontwikkeling. AM hecht groot belang aan samenwerking, daadkracht, creativiteit en integriteit met als voortdurend streven inspirerend leiderschap te tonen en onszelf hierin dagelijks aantoonbaar te bewijzen in onze projecten.

Verder krijg je:

 • Een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (Bouw en Infra cao), waarmee je recht hebt op 25 vakantiedagen, 15 roostervrije dagen en 3 kortverzuimdagen per kalenderjaar;
 • Leaseauto;
 • Laptop en iPhone;
 • Faciliteiten voor een prettige thuiswerkplek;
 • Bedrijfsfitnesskorting van gemiddeld 40% en collectieve zorgverzekering;
 • Opbouw van een goed pensioen;
 • Perspectief en ontwikkeling. Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Jouw werkomgeving

AM is een solide gebieds- en projectontwikkelaar waar zaken goed geregeld zijn, maar we leren ook graag van jou door open te staan voor nieuwe ideeën. Werken in het AM Huis in Utrecht of op onze werkplekken in Terneuzen of Eindhoven betekent samenwerken met hoogopgeleide en toegewijde collega’s in een bijzondere en plezierige werkomgeving. AM hecht waarde aan een sterke eigen cultuur. Zo organiseert zij een jaarlijkse Inspiratiedag, diverse wielerevents en neemt ze deel aan de DAM tot DAM loop.

Als Controller voor de regio Zuidwest, ligt jouw focus op de regio Zeeland / Noord-Brabant. Je komt terecht in een enthousiast team van vijf personen, waar veel aandacht voor elkaar is. Er heerst een goede en gezellige sfeer. Er worden regelmatig uitstapjes gepland en er is veel contact onderling. Je doorontwikkelen staat hoog in het vaandel in dit team.

Aantal uur: 32-40 uur
Standplaats: Utrecht, Zeeland, Noord-Brabant en thuiswerken (Utrecht is het hoofdkantoor, de werkregio is Zeeland en Noord-Brabant)
Vakgebied: (Business) Controlling, finance, financieel

“Als manager zal ik je alle ruimte geven om je werk te kunnen verrichten. Door jou vrij te laten kan je jezelf ontwikkelen en mag je zelf met oplossingen komen. Ik zal je uiteraard coachen, helpen en aansturen waar nodig. Je komt terecht in een dynamisch team. Soms maken we een rondje langs de projecten en gaan daarna gezellig uiteten met elkaar. We verwelkomen jou graag!”
– Arjan Timan, Regio Controller

Wie zijn wij?

De AM-organisatie kenmerkt zich door een open cultuur, met veel ruimte voor eigen initiatief en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Een inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living & working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl.

Het recruitment proces

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op met Johanna Gruijters, Corporate Recruiter via johanna.gruijters@bam.com. Heb je interesse in deze functie? Dan ontvangen wij jouw sollicitatie. Heb je een inhoudelijke vraag over de functie? Neem dan gerust contact op met Arjan Timan, Regio Controller Zuidwest via arjan.timan@am.nl

De gesprekken vinden plaats via Teams, of op locatie in Utrecht. Uiteraard word je hier tijdig en volledig over geïnformeerd.

Solliciteren

Klik hier om te solliciteren!

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022