Vacature ontwikkelingsmanager Senioren en Zorg

Observeer, verken en onderzoek jij als geen ander marktontwikkelingen in jouw focusgebied? Ben jij een onderhandelaar en netwerker pur sang? En wil jij jouw kennis en ervaring van senioren en zorg inzetten bij één van de grootste gebiedsontwikkelaars van Nederland? Dan is AM jouw volgende werkgever!

Jouw missie

Als ontwikkelingsmanager senioren en zorg ben je constant op zoek naar kansen in de boeiende en volop in ontwikkeling zijnde markt van senioren- en zorghuisvesting. Op basis van de kansen die je met jouw scherpe blik ziet in de markt ontwikkel je concepten en werkt deze uit. Denk hierbij aan concepten en ontwikkelingen voor vitale senioren, voor kwetsbare mensen en voor mensen die zware zorg behoeven. Dit doe je niet alleen, je werkt samen met twee ervaren ontwikkelingsmanagers met een passie voor senioren- en zorghuisvesting.

Een kleine greep uit de taken die ook bij de functie horen:

 • Onderhouden en uitbreiden van een relevant netwerk, denk aan overheden, corporaties en zorgorganisaties, maar ook investeerders en beleggers 
 • Uitwerken van een idee naar een (voorlopig) ontwerp tot een haalbare businesscase in samenspraak met alle betrokken stakeholders  
 • In samenwerking met jouw juridische collega’s afspraken vastleggen in overeenkomsten met onder meer gemeentes, bouwers, investeerders en andere samenwerkingspartners 

Wat breng je mee?

Je bent een ervaren ontwikkelingsmanager, met specifieke ervaring op het gebied van senioren- en zorghuisvesting. Je bent maatschappelijk betrokken, maar wel met oog voor commerciële belangen en vindt het leuk om in de volle breedte van de functie actief te zijn. Zowel acquireren, ontwikkelen als concepten uitwerken geven jou energie.

Daarnaast zien we het volgende graag in jou terug:

 • Enthousiasme over de AM-thema’s Gedurfde Duurzaamheid, Inclusieve stad, Healthy Urban Living & Working, Stad- en Gebiedmaker en Gelukkig leven en de integratie van senioren en zorg binnen AM en haar gebiedsontwikkelingen.  
 • Qua persoonlijkheid herken jij je in de volgende punten: verbinder, open, direct, creatief, betrouwbaar en flexibel (het is vaak hollen of stilstaan, hier voel jij je goed bij)
 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau waarbij persoonlijkheid en professionele track record minstens zo belangrijk zijn (een afgeronde opleiding sociale geografie, vastgoedkunde of vergelijkbaar is een pre).
 • Bij voorkeur woon je in het werkgebied van AM (Randstedelijk gebied)

Wat kun je van ons verwachten?

Bij AM zijn de zaken goed geregeld, maar we leren ook graag van jou door open te staan voor nieuwe ideeën. Werken in het AM Huis in Utrecht betekent samenwerken met hoogopgeleide en toegewijde collega’s in een bijzondere en comfortabele werkomgeving. Het thuiswerken is inmiddels volledig genormaliseerd en wordt mede gefaciliteerd.

AM hecht waarde aan een sterke eigen cultuur. Zo organiseren we onder andere de Inspiratiedag voor alle collega’s. Daarnaast vinden we de mentale en fysieke gezondheid belangrijk. Om dit kracht bij te zetten organiseren wij tal van activiteiten waar je als AM collega aan deel kunt nemen.

Verder krijg je:

 • Een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (Bouw en Infra cao), waarmee je recht hebt op 25 vakantiedagen, 15 roostervrije dagen en 3 kortverzuimdagen per kalenderjaar
 • Leaseauto
 • Laptop en iPhone
 • Faciliteiten voor thuiswerken
 • Bedrijfsfitnesskorting van gemiddeld 40% en korting op collectieve zorgverzekering
 • Opbouw van een goed pensioen
 • Perspectief en ontwikkeling door ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden

Jouw werkomgeving 

Je komt terecht in het team Senioren en Zorg. Het team bestaat uit twee ontwikkelingsmanagers waarvan jij de derde kan zijn. Het team is onderdeel van een totale afdeling van 15 mensen die regio-overstijgend werken zoals marktonderzoekers, gebiedseconomen en specialisten duurzaamheid en placemaking. Je werkt zeer nauw samen met de ontwikkelingsmanagers die werkzaam zijn in de diverse regio’s. Ook trek je intensief op met de collega’s van het LAB, het creatieve stedenbouwkundige en architectonisch brein binnen AM. 

Voorbeelden van projecten waarin senioren en zorg worden geïntegreerd in onze projecten zijn: de Bijlmerbajes in Amsterdam, ontwikkeling van de Stadsveteranen in Amsterdam, de afronding van de woonzorgzone in Hillegom, de gemengde woonbuurt Linck in Oss en de Buurt in Utrecht. Ook zijn er talloze stand alone projecten Stadsveteranen, Let’s Live en Plan Oss.  

“Het specialisme senioren en zorg is belangrijk binnen AM. Het is een specialisme dat volop in ontwikkeling is en met nieuwe woon- en woonzorgproducten een belangrijke toon zet in Nederland. Je moet kennis hebben van en passie hebben voor deze doelgroepen en er volledig voor willen gaan. We verwelkomen je graag bij AM en het team Senioren en Zorg!”  

Sander ter Beek, Directeur Marketing en Verkoop 

Wie zijn wij?

De AM-organisatie kenmerkt zich door een open cultuur, met veel ruimte voor eigen initiatief en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort.

Een inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living & working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl 

Het recruitmentproces

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op met Johanna Gruijters – Corporate recruiter via johanna.gruijters@bam.com. Heb je een inhoudelijke vraag over de functie? Neem dan gerust contact op met Anneke Speelman of Lars Drijvers: anneke.speelman@am.nl en lars.drijvers@am.nl. Zij vormen momenteel het team Senioren en Zorg. 

Heb je interesse in deze functie? Dan ontvangen wij jouw sollicitatie graag via deze link . De kennismakingsgesprekken vinden plaats in het AM-huis te Utrecht. Uiteraard word je hier tijdig en volledig over geïnformeerd.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media