Communicatie Manager – AM

Ben jij een Communicatie Manager met ruime ervaring in corporate en thematische communicatie, woordvoering, storytelling en reputatieonderzoek? En wil jij als zelfstandige professional, als onderdeel van een groter team, aan de slag bij een creatieve en informele organisatie waarbij je opereert vanuit een sterke maatschappelijke betrokkenheid?

Jouw missie

AM beschikt over een sterke reputatie in gebiedsontwikkeling als partner van onder meer gemeenten, beleggers en corporaties. In de functie van Communicatie Manager lever je een belangrijke, actieve en meetbare bijdrage aan het communicatie- en reputatiemanagement en de branding van de organisatie en weet je deze ook verder uit te bouwen en te vernieuwen.

Je bent onder meer verantwoordelijk voor:

 • Het verder uitbouwen van AM als sterk merk in gebiedsontwikkeling. Het opzetten van communicatie- en positioneringstrajecten, van idee tot realisatie, en deze tot bewezen succes brengen. Deze trajecten zijn onder meer gekoppeld aan de maatschappelijke thema’s en de uitwerking hiervan naar concepten en projecten.
 • Het verder vergroten van de zichtbaarheid van AM, onder meer via online aanwezigheid op LinkedIn, Instagram en onze website, en het verder verbeteren van onze dialoog met uiteenlopende publieksgroepen via social media.
 • Het mede organiseren en inhoud geven aan onze participatie in binnen- en buitenlandse beurzen zoals de Provada, expertmeetings, congressen en overige inhoudelijke evenementen.
 • Het realiseren en beoordelen van informatieve, persuasieve en instructieve teksten voor uiteenlopende toepassingen, waarbij het accent zal liggen op het informeren van onze publieksgroepen via persberichten. Contacten onderhouden met verschillende media en journalisten. In dit kader fungeer je ook als woordvoerder naar de media.
 • Het intern proactief kunnen adviseren en ondersteunen bij diverse communicatievragen en hierbij de verwachting van interne klanten (directie, ontwikkelaars en verkoopmanagers) overtreffen.

Wat breng je mee?

Je kunt je identificeren met de waarden van AM; integer, daadkrachtig, creatief en samenwerkingsgericht. Daarnaast ben je een enthousiaste en empathische persoonlijkheid en combineer je resultaatgerichtheid, vernieuwing en omgevingsbewustzijn met een helikopterview.

Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding, bij voorkeur in de richting communicatiewetenschappen, journalistiek of voorlichting. Eventueel aangevuld met relevante vakopleidingen als NGPR of Nima.
 • Minimaal acht jaar werkervaring in een soortgelijke functie in een corporate omgeving. Ervaring bij een ontwikkelaar, belegger of adviseur in de gebieds- en vastgoedontwikkeling is een pré.
 • Je prioriteert scherp, hakt knopen door en je bent een goede en stevige sparringpartner voor de directie.
 • Je creëert draagvlak, brengt partijen bij elkaar en overbrugt verschillen met je enthousiasme, empathisch vermogen en overtuigingskracht.
 • Je kunt begrijpelijk en ‘verleidelijk’ communiceren over complexe informatie en doorziet snel de vraag achter de vraag.
 • Jij bent toegankelijk en een echte verbinder met een breed netwerk. In je werk zoek je makkelijk contact met mensen binnen en buiten de organisatie.

Wat kun je van ons verwachten?

De rol van Communicatie Manager is een zelfstandige functie met veel verantwoordelijkheid, waarbij er veel ruimte is voor eigen initiatief. AM bedenkt en ontwikkelt inspirerende en duurzame leefomgevingen, voor de samenleving van vandaag en morgen. Daarmee willen we ook een inspirerende werkgever zijn, waar medewerkers carrière kunnen maken binnen een bijzonder vak: integrale gebiedsontwikkeling. AM hecht groot belang aan samenwerking, daadkracht, creativiteit en integriteit met als voortdurend streven inspirerend leiderschap te tonen en onszelf hierin dagelijks aantoonbaar te bewijzen in onze projecten. In deze rol kan jij een betekenisvolle bijdrage leveren aan het ontwikkelen van duurzame leefomgevingen, waarbij je samenwerkt met professionele en gedreven collega’s.

Verder krijg je:

 • Een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (Bouw en Infra cao), waarmee je recht hebt op 25 vakantiedagen, 15 roostervrije dagen en 3 kortverzuimdagen per kalenderjaar
 • Laptop en iPhone
 • Faciliteiten voor een prettige thuiswerkplek
 • Bedrijfsfitnesskorting van gemiddeld 40% en collectieve zorgverzekering;
 • Opbouw van een goed pensioen
 • Perspectief en ontwikkeling. Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Leaseauto

Jouw werkomgeving

Als Communicatie Manager bij AM schakel je rechtstreeks met de directievoorzitter van AM, algemene directie, AM-unitdirecties en overige collega’s. De invulling van de AM communicatie strategie en de werkzaamheden zal plaatsvinden in overleg met de Directievoorzitter van AM.  AM is een informele en toegankelijke organisatie met korte lijnen, je werkt samen in een netwerk met hoogopgeleide professionals. Tegelijkertijd ben je onderdeel van de afdeling Communicatie van BAM Nederland, bestaande uit ruim twintig professionals, en rapporteer je aan de Director Communications BAM Nederland. Samen met twee andere communicatieprofessionals focus jij je op AM. Je werkplek is het AM Huis in Utrecht Uiteraard beschik je over uitstekende mogelijkheden om ook online te werken.

Wie zijn wij?

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living & working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Het recruitment proces

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op met Vivianne Breed, Corporate Recruiter. Dit kan telefonisch via 06 50 03 93 13 of via e-mail naar vivianne.breed@bam.com

Heb je interesse in deze functie? Dan ontvangen wij jouw sollicitatie graag via deze link.

De procedure bestaat uit twee gesprekken en een eventueel assessment.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media