Nieuwsbrief: AM op de Provada 2018

Voor de dertiende achtereenvolgende keer zijn wij van dinsdag 5 juni tot en met donderdag 7 juni op onze vertrouwde plek (hal 12, standnummer 8) aanwezig op de Provada. Graag praten wij hier met u bij over actuele inspirerende ontwikkelingen bij AM en trends in onze branche.

Vijf AM-kernthema’s deel 2

Maar liefst vijf uitgelichte thema’s zijn te bewonderen in de kersverse AM themabrochure met als titel ‘Inspiration Themes’, die vanaf dinsdag 5 juni te verkrijgen is op onze stand. Met deze thema’s geven wij een actuele invulling aan de missie van AM om toonaangevend, vernieuwend en inspirerend te zijn op het gebied van integrale duurzame gebiedsontwikkeling. Lees hier het recente interview met de directie van AM, Ronald Huikeshoven (vz), Gerhard Bolk en Raymon van Miltenburg over de thema’s in VG Magazine.

De AM-stand illustreert de vijf kernthema’s met toonaangevende projecten, waaronder Bajes Kwartier (Gedurfde duurzaamheid) in Amsterdam, World Trade Center Utrecht (Healthy Urban Living & Working) in Utrecht, B’Mine (Inclusieve stad) in Amsterdam, De Zalmhaven (Stad- en gebiedmaker) in Rotterdam en NPD Welkom Talent! (Gelukkig leven) in Utrecht. Hieronder ziet u alvast een preview van één van de beelden.

Nieuwgierig geworden? Wij ontmoeten u graag op onze stand!

Prikkelende debatten op de Provada

Binnen het thema ‘Gedurfde duurzaamheid’ debatteert Maarten Markus, projectmanager duurzaamheid van AM, op dinsdag 5 juni graag met u en mobiliteitsexperts over de mobiliteitstransitie in stedelijke ontwikkeling. Deze ochtend gaat hij ook in gesprek met experts over circulair ontwikkelen.

Lees hier meer over ‘Wonen zonder auto’ en ‘Gebiedsontwikkeling als grondstof’.

Klik hier om u aan te melden voor ‘Wonen zonder auto’ of ‘Gebiedsontwikkeling als grondstof’ 

Op woensdag 6 juni onder leiding van Stef Weekers, adjunct-directeur CONSULT van AM RED, staat het debat in het teken van ‘Healthy Urban Living & Working’ over de invloed van gebouwen op de gezondheid van mensen. Want een duurzaam gebouw is nog geen gezond gebouw! In New York heeft Stef Weekers bij Delos, het gezondste gebouw ter wereld, alvast inspiratie opgedaan.

Lees hier meer over het debat van Healthy Urban Living & Working.

Klik hier om u aan te melden voor het debat over de invloed van gebouwen op de gezondheid van mensen.

Zie hieronder het filmpje.

Binnen het thema ‘Stad- en gebiedmaker’ ontvangt Hilde Blank de Neprom en vakgenoten met een onderwerp dat in het hart van de actualiteit staat: ‘Under pressure: hoe blijven we meerwaarde creëren in een markt die onder druk staat?’ Klik hier om u aan te melden voor ‘Under pressure’ op donderdag 7 juni. 

Under pressure: hoe blijven we meerwaarde creëren?
In dit rondetafelgesprek, onder leiding van Hilde Blank, verkennen we de belangrijke vraag hoe wij als professionele ontwikkelaars in een markt die zo onder druk staat toch meerwaarde kunnen blijven creëren. De ambities worden hoog ingezet. Er wordt veel beloofd in tenders, maar ondertussen lopen de bouwkosten verder op, duren de procedures steeds langer, komen er alleen maar meer in plaats van minder regels en worden goede locaties steeds duurder. ‘Hoe kunnen we dan toch die meerwaarde creëren die zo nodig is om onze steden leefbaar, beweeglijk en gezond te houden? Hoe kunnen we de samenwerking met overheden inrichten, zodat we echt kunnen bijdragen aan een leefbare stad?’ Een gesprek dat we graag aangaan met onze collega ontwikkelaars. Niet om het laaiend eens te worden, maar om in deze sessie minimaal één goede oplossing met elkaar te bedenken.

Unieke stukken uit de Bijlmerbajes op de stand

Als klap op de vuurpijl brengen we unieke stukken uit de Bijlmerbajes naar de stand. Deze tafelvoetbaltafel heeft jaren op de paviljoens van de Bijlmerbajes gestaan. Van tafelvoetbaltafels tot aan pooltafels en pingpongtafels, ze hadden ze allemaal. Op de cellenblokken stonden altijd twee van deze tafels die gedetineerden in hun vrije uurtjes uit de cel tot hun beschikking hadden. Ze hebben hier dan ook zeer veel gebruik van gemaakt.

Speel bij ons een potje tafelvoetbal, waar vroeger de gedetineerden hun tijd mee stuk sloegen en ontdek de sleutelbos die toegang had tot alle deuren van de Bijlmerbajes.

Ons programma

AM biedt tijdens de Provada 2018 het onderstaande programma aan:

Dinsdag 05 juni:
09:00 uur Lancering magazine gebiedsmarketing & placemaking (vindt plaats in The Roast Room net buiten de RAI)
10:00 uur Welkom op de stand met koffie en croissants
10:00 uur Gedurfde duurzaamheid: Round Table ‘Wonen zonder Auto’
11:00 uur Gedurfde duurzaamheid: Round Table ‘Gebiedsontwikkeling als grondstof’
11:30 uur De WELL Value case: ‘Wat is de (theoretische) waardestijging voor een WELL gebouw?’ (vindt plaats op de Blue Building Institute stand, hal 11, stand 13)
12:00 uur Inclusieve stad: Aankondiging samenwerking met Architectuur Lokaal
12:00 uur Broodjeslunch
15:00 uur Frits Sissing interviewt Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM, ten behoeve van het Dagjournaal van de Provada
15:30 uur Een duurzaam gebouw is nog geen gezond gebouw (Vindt plaats op de Blue Building Institute stand, hal 11, stand 13)
16:30 uur AM Netwerkborrel
Woensdag 06 juni:
10:00 uur Welkom op de stand met koffie en croissants
10:00 uur Healthy Urban Living & Working: Debat door Stef Weekers, adjunct-directeur CONSULT
12:00 uur Lunch JO – JOR/JAO/JOB (op uitnodiging)
12:15 uur AM Provada Lunch (op uitnodging, externe locatie)
12:15 uur Interview Erik Faber, partner (Re) Development, en Gerhard Bolk, directie AM met New Business Radio over het G5 debat en het college-akkoord dat diezelfde middag zal plaatsvinden
14:30 uur Kantooryoga (vindt plaats op de Blue Building Institute stand, hal 11, stand 13)
16:30 uur AM Netwerkborrel
Donderdag 07 juni:
10:00 uur Welkom op de stand met koffie en croissants
10:00 uur Stad- en gebiedmaker: Neprom Round Table: ‘Under pressure: hoe blijven we meerwaarde creëren in een markt die onder druk staat?’
10:00 uur Energietransitie: Van BENG naar ENG voor gebouwen en gebieden met Ronald Huikeshoven (vindt plaats in Forum 1)
12:00 uur Broodjeslunch
15:00 uur Bijeenkomst georganiseerd door MVA met Sander ter Beek, directeur Marketing en Verkoop AM (vindt plaats in hal 12, stand 45)
16:30 uur AM Netwerkborrel

Onderzoek naar stedelijke verdichting

We staan voor de historische opgave om de komende jaren een miljoen extra huishoudens te huisvesten. De grootste opgave ligt in de verdichting van de steden en om in de bestaande omgeving de extra huishoudens te huisvesten. Daarbij hoort het nadenken over hoe het leven in gebieden met een hoge dichtheid aantrekkelijk blijft. AM staat namelijk voor kwaliteit van leven, onafhankelijk van de plek waar mensen wonen, werken en recreëren. AM is als gebiedsontwikkelaar volop actief in de stedelijke verdichting en transformatie opgave en dus bij uitstek in staat om hierover mee te denken.

Wij streven als gebiedsontwikkelaar naar het creëren van gezonde leef- en werkomgevingen, die duurzaam zijn en waar veel verschillende doelgroepen aangenaam kunnen wonen. Ook in gebieden met een hoge dichtheid is dat mogelijk. Dit vraagt om slimme oplossingen voor het programma, het ruimtegebrek, de voorzieningen en mobiliteit. Oplossingen die we ook steeds weer opnieuw tegen het licht houden. Zijn er niet nog betere oplossingen mogelijk?

AM heeft zich dan ook de afgelopen tijd gericht op dit vraagstuk: wat maakt wonen in gebieden met een hoge dichtheid aantrekkelijk? Waar moeten we rekening mee houden als we een gebied in hoge dichtheid gaan ontwikkelen? En in hoeverre bepaalt de ruimtelijke stedenbouwkundige structuur van een dichtbebouwd gebied de mate van aantrekkelijkheid van dit betreffende gebied? Het is onderzocht oa. aan de hand van woningprijzen in gebieden met een hoge dichtheid, met verschillende stedenbouwkundige structuren en aan de hand van interviews in enkele wijken met een hoge dichtheid. Ook is gekeken naar best practices van dergelijke gebieden in het buitenland. Aan de marktpartijen de taak om de verdichtingsopgave zo vorm te geven, zodat er gezonde en prettige woon-en leefomgevingen ontstaan.

Vanaf woensdag 6 juni 13:00 uur is het onderzoek op onze stand beschikbaar.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media