Vof GZG en Domus Magnus tekenen overeenkomst voormalige polikliniek in het Gasthuiskwartier

Bijzonder Rijksmonument krijgt nieuwe invulling als luxe woonzorgcomplex

Vof GZG (een samenwerkingsverband van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Heijmans) en woonzorgorganisatie Domus Magnus hebben de overeenkomst getekend voor de verkoop van de polikliniek van het voormalige Groot Zieken Gasthuis en de naastgelegen monumentale woning aan de Nieuwstraat 32 in ’s-Hertogenbosch. Domus Magnus gaat in de polikliniek 38 zorgappartementen realiseren. Naar verwachting kunnen begin 2017 de eerste bewoners hun appartementen betrekken.

poli

Polikliniek
Met de bouw van de nieuwe polikliniek in 1932 manifesteerde het ziekenhuis zich prominent aan de Nieuwstraat. De nieuwe entree was zo uitgewerkt dat ambulances en taxi’s overdekt konden voorrijden. Het markante en Rijksmonumentale complex heeft een oppervlakte van circa 6.500² bvo, verdeeld over drie bouwlagen. De eeuwenoude geschiedenis van de locatie en het Groot Zieken Gasthuis is een belangrijke inspiratiebron voor het plan dat er nu ligt. De nieuwe invulling van de polikliniek als luxe woonzorgcomplex past daarom goed in het nieuwe woongebied het Gasthuiskwartier.

Het gaat de achtste locatie van de luxe woonzorgorganisatie worden. Directeur en oprichter van Domus Magnus Erwin Miedema over de uitbreiding: “Nadat we eerder dit jaar onze uitbreiding naar Utrecht bekend maakten, zijn wij uiteraard erg blij met nóg een nieuwe luxe locatie. Al jaren waren we op zoek naar nieuwe locaties, maar vanwege de hoge eisen die wij stellen, is dit een behoorlijke uitdaging. Dat we nu binnen één jaar twee nieuwe locaties hebben kunnen aankopen, is iets om heel trots op te zijn.”

Marcel Janssen, projectdirecteur vof GZG, is ook erg enthousiast over de verkoop: “De transformatie van de voormalige polikliniek naar een woonzorgcomplex past uitstekend binnen onze filosofie over het toekomstige Gasthuiskwartier. Het herhuisvesten van woonzorgfuncties op deze plek is een eerbetoon aan de historie van het gebouw. Deze toevoeging past goed bij de beoogde functie en sfeer van dit stuk binnenstad, waar straks wonen, werken, winkelen en genieten samengaan.”

Het Domus Magnus concept
Domus Magnus is een woonzorgorganisatie met zes unieke locaties verspreid over Nederland, met twee nieuwe locaties in ontwikkeling in Utrecht en Den Bosch. Ouderen wonen in hun eigen appartement inclusief 24-uurs zorg, service en dienstverlening zoals de wasservice, een chef-kok en het wekelijkse (klassieke) concert op alle locaties. De zorg wordt geleverd met eigen personeel. Tevens zijn enkele appartementen ingericht als zorghotel, om te kunnen herstellen na een ziekenhuisopname. Meer informatie over is te vinden op www.domusmagnus.com.

Gasthuiskwartier
Het vijf hectare grote Gasthuiskwartier wordt de komende jaren getransformeerd naar een inspirerend woon-, winkel-, werk- en verblijfsgebied. Het Gasthuiskwartier kenmerkt zich door enerzijds de oase van rust en het ruim aanwezige groen. Anderzijds is het een dynamische plek waar veel gebeurt, mede door de unieke locatie in de binnenstad. Er ontstaat straks een nieuw stuk Bossche binnenstad, waar oud en nieuw, (rijks)monumenten en karaktervolle nieuwe woningen, één geheel vormen. Meer informatie over het Gasthuiskwartier is te vinden op www.gasthuiskwartier.nl

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media