Vacature Controller AM Noordwest

Zorg jij ervoor dat grote integrale vastgoed projecten in de Metropoolregio Amsterdam in control zijn en blijven? Kan jij ervaren projectontwikkelaars scherp houden en continu adviseren over de financiële waarde creatie van hun projecten? Dan is AM op zoek naar jou!

Aantal uur: 32-40 uur
Standplaats: Utrecht en thuiswerken (Werkgebied Noord-Holland en Utrecht)
Regio: Noordwest
Vakgebied: Business Control, Finance

Jouw missie

Een unieke rol die zich richt op de control en financiële waarde creatie van grote integrale vastgoedprojecten in het noordwesten van Nederland en de Metropoolregio Amsterdam. Elk project is weer anders; andere uitdagingen en geografische ligging van de projecten.

Je richt je met name op business control activiteiten waaronder de beoordeling van vastgoed investeringen. Je bespreekt periodiek met projectontwikkelaars en de voortgang van hun projecten. Je ontwikkelt financiële dashboards, daarbij ondersteund door geavanceerde Excel en Power BI tools o.a. om te komen tot adequate prognoses. Daarnaast verzorg je betrouwbare consolidatie en vastgoed rapportages.

Verdere taken en verantwoordelijkheden:

 • Het voorbereiden, uitwerken en bespreken van project resultaten en prognoses met projectontwikkelaars;
 • Ontwikkeling van financiële dashboards, voorbereiding van investeringsvoorstellen;
 • Het voorbereiden van rapportages met samenwerkingsverbanden, consolidatie- en rapportagewerkzaamheden, controles op project administraties en deponeren van jaarrekeningen;

Wat breng je mee?

Een scherpe blik. Je weet op de juiste momenten door te vragen en bent niet bang om kritische vragen te stellen. Je ben krachtig in je overtuiging, proactief en oplossingsgericht. Je kunt projecten goed overzien, waardoor je risico’s en kansen kunt inschatten. Wij zoeken een financial die het leuk vindt om aan de financiële aspecten van grote vastgoed projecten te werken.

Daarnaast zien we het volgende graag in jou terug:

 • Je beschikt over een afgeronde economische opleiding (HBO/WO). Een aanvullende opleiding tot RA of RC of een vergelijkbare financiële vastgoed opleiding is een pre;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan in een soortgelijke rol.
 • Werkervaring bij een accountantsorganisatie, vastgoed of technisch projectontwikkeling, vastgoed investeerder is een pre;
 • Je beschikt over kennis van SAP, Excel, Power BI en IFRS;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en hebt een oplossingsgerichte, proactieve en flexibele werkhouding;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift. Een goede beheersing van de Engelse taal is een pre.

Wat kun je van ons verwachten?

AM bedenkt en ontwikkelt inspirerende en duurzame leefomgevingen, voor de samenleving van vandaag en morgen. Daarmee willen we ook een inspirerende werkgever zijn, waar medewerkers carrière kunnen maken binnen een bijzonder vak: integrale gebiedsontwikkeling. AM hecht groot belang aan samenwerking, daadkracht, creativiteit en integriteit met als voortdurend streven inspirerend leiderschap te tonen en onszelf hierin dagelijks aantoonbaar te bewijzen in onze projecten.

Verder krijg je:

 • Een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (Bouw en Infra cao), waarmee je recht hebt op 25 vakantiedagen, 15 roostervrije dagen en 3 kortverzuimdagen per kalenderjaar;
 • Leaseauto;
 • Laptop en iPhone;
 • Faciliteiten voor een prettige thuiswerkplek;
 • Bedrijfsfitnesskorting van gemiddeld 40% en collectieve zorgverzekering;
 • Opbouw van een goed pensioen;
 • Perspectief en ontwikkeling. Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden

Jouw werkomgeving

AM is een toonaangevende gebiedsontwikkelaar waar zaken goed zijn geregeld. Maar we dagen onszelf graag uit om te blijven leren en te verbeteren. We staan altijd open voor nieuwe ideeën. Werken in het AM Huis in Utrecht betekent samenwerken met hoogopgeleide en toegewijde collega’s in een bijzondere en plezierige werkomgeving. We hechten waarde aan een sterke eigen cultuur. Zo organiseren we een jaarlijkse Inspiratie dag, diverse wielerevents en nemen we deel aan de DAM tot DAM loop.

Als Controller voor de regio Noordwest, ligt jouw focus op de Metropool regio Amsterdam en Noordwest Nederland. Je komt terecht in een enthousiast team van vier personen, waar veel aandacht voor elkaar is. Er heerst een goede en gezellige sfeer. Er worden regelmatig uitstapjes gepland en er is veel contact onderling. Je door ontwikkelen staat hoog in het vaandel in dit team.

Wie zijn wij?

AM bedenkt en ontwikkelt inspirerende en duurzame leefomgevingen, voor de samenleving van vandaag en morgen.  Als maatschappelijk gedreven gebiedsontwikkelaar nemen we onze verantwoordelijkheid om in 2035 klimaatpositief te zijn, zetten we ons in voor het welzijn van mensen en bieden we oplossingen voor sociale vraagstukken.

Daarmee willen we ook een inspirerende werkgever zijn. Onze organisatie kenmerkt zich door een open cultuur, met veel ruimte voor eigen initiatief en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. We hechten grote waarde aan samenwerken, daadkracht, creativiteit en integriteit met als voortdurend streven inspirerend leiderschap te tonen en onszelf hierin dagelijks aantoonbaar te bewijzen in onze projecten.

In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Het recruitment proces

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op met Linda van der Grijn – Corporate Recruiter via linda.vander.grijn@bam.com of +31(0)6 50 03 93 27. Heb je een inhoudelijke vraag over de functie? Neem dan gerust contact op met Elwin Visser, Business Controller Noordwest via elwin.visser@bam.com.

Heb je interesse in deze functie? Dan ontvangen wij jouw sollicitatie graag via deze link. Dat werkt snel en eenvoudig, en op die manier komen jouw gegevens direct en veilig in ons systeem, zodat we jouw cv de aandacht kunnen geven die het verdient.

De gesprekken vinden plaats via Teams, of op locatie in Utrecht. Uiteraard word je hier tijdig en volledig over geïnformeerd.

Wij regelen de zaken graag goed. Bij deze vacature hoort een uitgebreide screening. Met onze verantwoordelijke taak voor de samenleving vinden tevens wij een VOG en integriteitsverklaring heel belangrijk. Dat vragen we dan ook van je bij indiensttreding. Vanzelfsprekend krijg je eventuele kosten daarvoor vergoed.

(Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld)

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media