Inclusieve stad

Genieten van een stad voor iedereen

Als gemeente draagt u zorg voor iedere burger. Iedereen moet zich thuis voelen in uw gemeente. Moet er ruimte vinden om te wonen, te werken, zich te ontspannen. Daarin staat u niet alleen. Want ook AM is er volop mee bezig. Door de juiste ingrediënten te kiezen en plekken te creëren waarmee mensen zich kunnen identificeren, maken we een stad voor iedereen.

Een belangrijk uitgangspunt daarbij is, dat we voldoende ruimte creëren voor uiteenlopende groepen. Want variatie en differentiatie zijn onmisbaar voor een leefbare, inclusieve stad. Een stad die ook voor jongeren en starters haalbaar en betaalbaar is en blijft.

De inclusieve stad volgens AM
Vanuit ons thema Inclusieve stad laten we in gebiedsontwikkeling Cruquiuswerf Amsterdam zien hoe wij bijdragen aan een aantrekkelijke, bruisende, diverse stad, waar het fijn wonen is voor iedereen. Hier vind je verschillende woningtypen zoals urban apartments, townhouses en penthouses. Met een mooie mix van koop en middeldure huur. En de ontwikkeling van Friends-woningen, waarbij je met een aantal vrienden of vriendinnen een appartement deelt. Waardoor dit nieuwe stuk Amsterdam, gelegen in het Oostelijk Havengebied, ook betaalbaar is voor jongeren en starters.

Alle woningen worden voorzien van goede isolatie en uitgevoerd met een individuele lucht/water warmtepomp. De daken worden voorzien van zonnepanelen. Met het toepassen van de lucht/water warmtepompen worden de woningen zonder gas uitgevoerd. De fraaie ligging van het plan met water rondom, zorgt ervoor dat bijna alle bewoners straks genieten van uitzicht op de kade en het water.

Vijf kernthema’s
Inclusieve stad is één van de vijf kernthema’s aan de hand waarvan AM invulling geeft aan haar missie. De andere vier zijn: Healthy Urban Living & Working, Stad- en gebiedmaker, Gedurfde duurzaamheid en Gelukkig leven. Wij leggen de lat hoog als het gaat om gebieds- en vastgoedontwikkeling. De vijf kernthema’s vormen daarbij het inspirerende uitgangspunt voor onszelf en onze partners. Zo blijven we elkaar uitdagen om te komen tot nieuwe oplossingen, die passen bij onze missie: de kwaliteit van onze leefomgeving en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Inspiring Space!

Wat dat voor u kan betekenen?

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media