Inclusieve stad

De Inclusieve stad volgens AM

Genieten van een stad voor iedereen

Wat kunnen corporaties doen om een stad, wijk of buurt inclusief te maken en te houden? En ervoor te zorgen dat echt voor iedereen een plek is om te wonen, te leven, en te presteren? Een aantal grootstedelijke corporaties heeft zich in de publicatie Waardevol Wonen, Investeren in een inclusieve stad daarover uitgebroken. Daarin staan ze niet alleen. Want ook AM is er volop mee bezig. Door de juiste ingrediënten te kiezen en plekken te creëren waarmee mensen zich kunnen identificeren, maken we een stad voor iedereen. Want, als mensen zich verbonden voelen met een stad, leeft een stad.

Een belangrijk uitgangspunt daarbij is, dat we voldoende ruimte creëren voor uiteenlopende groepen. Want variatie en differentiatie zijn onmisbaar voor een leefbare, inclusieve stad. Een stad waar bijvoorbeeld ook gezinnen met kinderen in een ontspannen sfeer kunnen genieten van het dynamische stedelijke leven.

De inclusieve stad volgens AM
Op de Rotterdamse Lloydpier doen we dit met BABEL, een levendig en eigenzinnig gebouw, met een grote verscheidenheid aan gestapelde gezinswoningen met veel buitenruimte. Alle woningen hebben meerdere slaapkamers, waardoor ze geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Ze bieden eveneens voldoende ruimte om thuis te werken.

Door de rijke groenvoorziening op de terrassen krijgt Babel een natuurlijke en prettige uitstraling. Bovendien kunnen bewoners gebruik maken van de collectieve tuin tussen de woongebouwen van Lloyd Yard en BABEL. Ook worden bewoners gestimuleerd om meer de fiets te pakken door de uitstekende fietsbereikbaarheid en een goed toegankelijke fietsberging op de begane grond van het gebouw. Dit draagt eraan bij om van de omgeving een autoluw en duurzaam woongebied te maken.

Vijf kernthema’s
Inclusieve stad is één van de vijf kernthema’s aan de hand waarvan AM invulling geeft aan haar missie. De andere vier zijn: Healthy Urban Living & Working, Stad- en gebiedmaker, Gedurfde duurzaamheid en Gelukkig leven. Wij leggen de lat hoog als het gaat om gebieds- en vastgoedontwikkeling. De vijf kernthema’s vormen daarbij het inspirerende uitgangspunt voor onszelf en onze partners. Zo blijven we elkaar uitdagen om te komen tot nieuwe oplossingen, die passen bij onze missie: de kwaliteit van onze leefomgeving en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Inspiring Space!

Wat dat voor u kan betekenen?

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media