Succesvolle transformatie GAK-kantoor smaakt naar meer

Opening appartementen en commerciële ruimten De Studio Amsterdam is tevens startsein voorbereiding ontwikkeling tweede fase
Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en woningcorporatie Stadgenoot openen woensdag 24 april de 320 koop- en huurappartementen en de commerciële ruimten in het voormalige GAK-kantoor in Amsterdam. Alle appartementen zijn verkocht en verhuurd. Voor de 2.000 m² commerciële ruimten hebben verschillende kandidaten zich gemeld. De opening van het monumentale gebouw is tevens het startsein voor de voorbereiding van de ontwikkeling van de tweede fase. In de zuidvleugel is ruimte voor nog eens circa 300 woningen en circa 1.750 m² commerciële ruimten.

Het voormalige 36.000 m² grote GAK-kantoor is een ontwerp van architect Ben Merkelbach en dateert uit 1960. Met Stadsdeel West, Bureau Monumenten & Archeologie en architect Wessel de Jonge is tijdens de ontwikkeling voortdurend afstemming geweest om het oorsponkelijk karakter van het leegstaande gebouw te behouden. De bijzondere en succesvolle transformatie van het kantoor en de wijze van samenwerken tussen publieke en private partijen blijft niet onopgemerkt. Neprom, vereniging van Nederlandse projectontwikkelingmaatschappijen, heeft de aanpak recent genomineerd voor de Neprom-prijs voor locatieontwikkeling 2013. Donderdag 23 mei wordt bekend welke van de vijf genomineerde projecten winnaar is.

Studio BG
Op de begane grond van de noordvleugel komt binnenkort een spectaculaire ruimte beschikbaar: Studio Begane Grond (Studio BG). Stadgenoot is nog op zoek naar het ultieme plan om een bruisende hotspot te maken van deze plek. Het gaat om 1.750 m² vrij indeelbare ruimte met horecabestemming. Woensdag 24 april is eveneens de preview en kan iedereen die ideeën heeft naar de ruimte komen kijken. Plannen indienen kan tot dinsdag 28 mei. Een jury selecteert het beste idee op 1 juni. Meer informatie op www.studiobg.nl.

Appartementen voor starters en studenten
In de eerste fase zijn 320 appartementen voor jonge stedelingen zoals starters en studenten gerealiseerd in de noordvleugel van het gebouw. Deze studio’s variëren in grootte van 28 tot 35 m² en beschikken over een eigen keuken en badkamer. De woonruimtes in de noordvleugel zijn voorzien van vloerverwarming en –koeling. De verkoopprijzen varieerden van € 75.000 tot € 115.000 (op basis van jaarlijkse erfpacht).

Vanaf woensdag 24 april kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een appartement in de volgende fase van De Studio. Op www.de-studio.nl is hierover meer informatie te vinden.

Plantsoen en parkeergarage
In opdracht van het stadsdeel West worden volgens planning in mei 2013 het plantsoen (deels) aan de oostzijde en eind 2014 de parkeergarage aan de westzijde van het gebouw opgeleverd. Het plantsoen is oorspronkelijk ontworpen door de internationaal befaamde tuinarchitect Mien Ruys. Door landschapsarchitect Niek Roozen is een nieuw ontwerp van het plantsoen gemaakt.

AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Stadgenoot
Stadgenoot is één van de grootste woningcorporaties van Nederland en richt zich exclusief op Amsterdam. Stadgenoot verhuurt ruim 30.000 woningen verspreid over de hele stad, ontwikkelt nieuwbouwprojecten en verkoopt woningen.
Meer informatie op www.stadgenoot.nl.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media