Startsein bouw Wilgendaal in Dordrecht

Vandaag heeft de gemeente Dordrecht samen met Wilgenwende Vastgoedontwikkeling CV (een samenwerkingsverband van AM en Amvest) het startsein gegeven voor de bouw van 22 woningen in Wilgendaal in Dordrecht. Wilgendaal is een deelgebied van gebiedsontwikkeling Wilgenwende waar in totaal circa 630 woningen worden gerealiseerd. Wethouder Piet Sleeking van de gemeente Dordrecht en Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest, verrichten de feestelijke handeling op de locatie. De 22 woningen van Wilgendaal zijn inmiddels verkocht.

Wilgendaal

De woningen van Wilgendaal, die in prijs varieerden van €299.800 tot €494.800 V.O.N, zijn ontworpen door Lugten Malschaert Architecten en geïnspireerd op de herenboerderijen in het landschap van de Biesbosch. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

Gebiedsontwikkeling Wilgenwende 

Het nieuwe woon- en leefgebied Wilgenwende bestaat straks uit circa 620 woningen in verschillende typen en prijsklassen en vrije kavels met de gewilde architectuurstijl van de jaren dertig. Bij deze stijl sluit de aanleg van bomenlanen, een brede ecologische zone en twee parken, als natuurlijke rustpunten, naadloos aan.

Het gebied wordt in meerdere fasen gerealiseerd. De naam Wilgenwende verwijst naar een prominent aanwezige waterstroom in het Nationaal Park De Biesbosch, die ook wordt doorgezet in het project.

Wilgenwende is gebouwd op basis van veiligheid en rust. Vanzelfsprekend staat hierdoor kindvriendelijkheid centraal binnen deze wijk. Denk hierbij aan de verspreide speelplekken en de maximale snelheid van 30 kilometer.

Voor meer informatie over de gebiedsontwikkeling Wilgenwende in Dordrecht: www.wilgenwende.nl/.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media