Startsein bouw The Lighthouse in Stadswerven in Dordrecht

Wethouder Sleeking verricht feestelijke start bouw handeling.

Ontwikkelingscombinatie Stadswerven (AM, Dura Vermeer en J.P. van Eesteren) geeft donderdag 15 december tijdens een feestelijke bijeenkomst het startsein voor de bouw van acht appartementen in het project Stadswerven in Dordrecht. Wethouder Piet Sleeking van de gemeente Dordrecht verricht in het bijzijn van de nieuwe bewoners en andere betrokkenen de officiële handeling om de start bouw te vieren. De appartementen zijn, op één na, alle verkocht.

The Lighthouse

In het appartementengebouw worden in totaal acht appartementen gerealiseerd. Vier woningen hebben een vloeroppervlakte van 104 m² met een terras op het oosten. De overige vier hebben een vloeroppervlakte van ongeveer 113 m² met een terras op het zuiden. Alle appartementen zijn voorzien van een ruime buitenruimte en een parkeerplaats in de stallingsgarage onder het gebouw. Zowel de appartementen als de gemeenschappelijke ruimten hebben een luxe afwerking. De prijzen varieerden van € 365.000 tot € 439.000 v.o.n. Het eigentijdse ontwerp van The Lighthouse komt van de Dordtse architect Andries Lugten van architectenbureau Lugten Malschaert Architecten. De woningplattegronden zijn in samenspraak met toekomstige bewoners samengesteld. De bouw is in handen van Era Contour. Voor meer informatie over The Lighthouse  zie www.stadswerven.nl.

Stadswerven

Stadswerven wordt ontwikkeld op de voormalige scheepswerf Biesbosch en ligt tussen de twee rivieren het Wantij en de Beneden Merwede. Op een steenworp afstand van de oude binnenstad wordt hier een uniek woon-, verblijfs- en recreatiegebied gerealiseerd met diverse voorzieningen en ruim 900 woningen.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Voor meer informatie: www.am.nl.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media