Start verkoop tweede fase De Spinnerij Enka-terrein in Ede

Gevarieerd woningaanbod in ruime en groene setting

Wonen op Enka CV (een samenwerkingsverband van AM en ASR) start vandaag met de verkoop van dertien woningen in deelplan De Spinnerij op het Enka-terrein in Ede. Binnen De Spinnerij worden gefaseerd 102 woningen ontwikkeld. In totaal worden circa 1.200 woningen op het Enka-terrein gerealiseerd.

Het Enka-terrein ontwikkelt zich van een voormalig fabrieksterrein naar een bijzondere locatie voor wonen, werken en recreëren. Het woongebied, gelegen aan de oostkant van Ede, ligt in een bijzondere setting aan de rand van de Veluwe met diverse historische elementen, die verwijzen naar het industriële verleden van het Enka-terrein. De monumentale gebouwen krijgen een nieuwe functie.
Het plan grenst aan de groene uitlopers van de Veluwe en is tegelijkertijd goed ontsloten door het intercitystation Ede-Wageningen en de A12.

De Spinnerij
De Spinnerij kent net als deelplan De Smederij een ruime en groene opzet. Het stedenbouwkundig plan en de architectuur zijn met respect voor de historie ontworpen. Dit is onder meer terug te zien in de rijke detaillering van de woningen en het gebruik van hoogwaardige materialen voor de inrichting van de openbare ruimte. De woningen zijn ontworpen door Humblé Martens architecten en stedelijk ontwerp.

De start verkoop van de tweede fase betreft dertien woningen. De Spinnerij telt in totaal veertig woningen. De tweede fase bestaat uit drie vrijstaande woningen, zes geschakelde twee-onder-een-kapwoningen en vier herenhuizen. De prijzen voor deze woningen variëren van € 254.900 tot € 399.900 v.o.n. Het eerste deel van de woningen uit deze fase, acht beneden- en acht bovenwoningen, zijn al eerder in verkoop gegaan en zijn inmiddels grotendeels verkocht. De prijzen van deze woningen variëren van € 129.500 tot € 159.500 v.o.n. Kopers kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van een starterlening. De bouw van de woningen is in handen van BAM Woningbouw.

De start verkoop vindt vandaag plaats van 16.30 tot 19.30 uur vanuit de modelwoning/infocentrum aan de Roseboomlaan 28 op het Enka-terrein in Ede. Voor meer informatie zie www.enka-ede.nl.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media