Start verkoop Kraanbolwerk in binnenstad Zwolle

Nieuwe woonomgeving ontwikkeld in cocreatie met burgers

Na een intensief traject van planontwikkeling waarbij belangstellende burgers vanaf het begin nauw betrokken zijn geweest, gaan zaterdag 15 juni de eerste woningen van het Kraanbolwerk in Zwolle in verkoop. Op deze locatie in de binnenstad verrijst de komende jaren een nieuwe woon- en leefomgeving met circa 100 appartementen en 48 woningen. Wethouder Erik Dannenberg, portefeuillehouder voor Kraanbolwerk, geeft hiervoor het startsein.

 

Het Kraanbolwerk is de transformatie van de voormalige Schaepmanlocatie, een oude handelskade en onderdeel van de stadskroon van Hanzestad Zwolle. De gemeente en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben gezamenlijk het stedenbouwkundig plan voor deze centrumlocatie opgesteld. Bijzonder hierbij is geweest dat Zwollenaren en andere belangstellenden vanaf het prille begin actief hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en de uitwerking van de plannen. Zo hebben ze via klantenpanels en andere vormen van dialoog hun woonwensen ingebracht en actief meegedacht over het ontwerp van zowel het exterieur als het interieur van de woningen. Deze vorm van cocreatie is onderdeel van het AM Nieuwe Business Model, waarbij de bewoner centraal staat in de planontwikkeling en hierbij in diverse stadia nauw betrokken is.

De aan het Kraanbolwerk verbonden ontwerpers zijn KENK Architecten, BDG Architecten en AM Concepts. Het gevelontwerp van de woningen sluit aan op het industriële verleden van de locatie. De karakteristieke voorgevel van het voormalige fabrieksgebouw De Volharding is behouden gebleven en wordt geïntegreerd in het plan; deze vormt een belangrijke blikvanger. Het interieurontwerp van de woningen biedt uitermate veel flexibiliteit, zodat optimaal kan worden ingespeeld op specifieke woonwensen. Meer informatie is te vinden op www.kraanbolwerkzwolle.nl.

Het Kraanbolwerk wordt omringd door het water van de Friesewal en de Thorbeckegracht. Deze unieke nieuwbouwlocatie wordt in drie fasen gerealiseerd. In de eerste fase wordt gestart met de verkoop van 12 stadswoningen vanaf € 329.000 v.o.n., 26 appartementen in De Stelling en 11 appartementen in De Kraan vanaf € 295.000 v.o.n. Alle appartementen en stadswoningen beschikken over een eigen parkeerplaats in de privéparkeergarage. Bij de ontwikkeling van de plannen stond voorop dat de woningen duurzaam, onderhoudsarm en flexibel moesten zijn. Zo zijn de appartementen standaard voorzien een zeer goed geïsoleerde gevel met onder meer triple beglazing en een duurzaam warmteafgiftesysteem door toepassing van vloerverwarming.

Programma start verkoop
De informatie- en verkoopmanifestatie vindt zaterdag 15 juni van 12.00 tot 15.00 uur plaats op de bouwlocatie aan de Thorbeckegracht / Friesewal. Na een woord van welkom door Alfred Bolks, directeur AM, verricht Erik Dannenberg een officiële handeling en voert hij het woord over Kraanbolwerk. Aansluitend worden in een informatietent alle mogelijkheden op het Kraanbolwerk gepresenteerd. Om het panorama nu al te kunnen ervaren, hebben bezoekers de gelegenheid om door middel van een kraan op de door hun gewenste verdieping te genieten van het prachtige uitzicht over de binnenstad van Zwolle. Klantadviseurs van AM en medewerkers van Ten Hag Makelaars en Woonaccent Makelaars Van Dorsten zijn aanwezig om informatie te geven over het project en, indien van toepassing, over de financiering van de nieuwe woning en de verkoop van de huidige woning.

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, beleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media