Start verkoop De Studio Part II in Amsterdam

Nieuw aanbod studenten- en starterswoningen na succesvolle eerste fase
De verkoop van 170 koopwoningen in De Studio Part II in Amsterdam gaat zaterdag 23 november van start. Het nieuwe aanbod bestaat uit studio’s en tweekamerappartementen. Deze tweede fase van De Studio volgt op de succesvolle eerste fase van dit project, waarin 320 koop- en huurappartementen en bijbehorende voorzieningen voor studenten en starters werden gerealiseerd en voorzagen in een grote vraag. De Studio, de transformatie van het voormalige GAK-kantoor aan de westelijke ringweg naar een complex met compacte koop- en huurwoningen, is een initiatief van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en woningcorporatie Stadgenoot.

8792 AM-Adam GAK AMsterdam standpunt 4 - 300 dpiLR

Drie woningtypen
In de nieuwe fase wordt de zuidvleugel van het voormalige kantoorgebouw aan het Bos en Lommerplantsoen omgevormd tot in totaal 331 woningen. De 170 koopwoningen van De Studio Part II vormen daarvan het eerste deel. Deze worden in drie verschillende typen aangeboden: studio’s van 28 m2 en 37 m2 en tweekamerappartementen van 47 m2. De prijzen zijn vanaf € 71.500 (op basis van jaarlijkse erfpacht; afkoop van erfpacht voor vijftig jaar is mogelijk). De start van de bouw zal naar verwachting begin 2014 plaatsvinden, zodat de appartementen vanaf december 2014 kunnen worden opgeleverd. De resterende 161 woningen worden in een later stadium aangeboden.

De start verkoop op 23 november valt samen met de Woondag Amsterdam en de AM Winter Sale, waarbij verschillende woonprojecten open huis houden voor belangstellenden. Het verkoopevenement van De Studio vindt die dag plaats van 11.00 tot 14.00 uur in het verkoopcentrum aan het Bos & Lommerplantsoen 1. De projectmakelaars Van de Steege en Eefje Voogd, alsmede hypotheekadviseurs, zullen deze dag ook aanwezig zijn.

Vervolg op succesvolle eerste fase
De eerste fase van De Studio is in april van dit jaar geopend. Het voormalige 36.000 m² grote GAK-kantoor is een ontwerp van architect Ben Merkelbach en dateert uit 1960. Met Stadsdeel West, Bureau Monumenten & Archeologie en architect Wessel de Jonge is tijdens de ontwikkeling voortdurend afstemming geweest om het oorsponkelijk karakter van het leegstaande gebouw te behouden. De bijzondere en succesvolle transformatie van het kantoor, de wijze van samenwerken tussen publieke en private partijen en de snelle verkoop is niet onopgemerkt gebleven. Neprom, vereniging van Nederlandse projectontwikkelingmaatschappijen, heeft deze aanpak genomineerd voor de Nepromprijs voor locatieontwikkeling 2013. Tevens is De Studio genomineerd voor de Zuiderkerkprijs 2013 in Amsterdam, waarvan de uitreiking in december plaatsvindt.

AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Stadgenoot
Stadgenoot is één van de grootste woningcorporaties van Nederland en richt zich exclusief op Amsterdam. Stadgenoot verhuurt ruim 30.000 woningen verspreid over de hele stad, ontwikkelt nieuwbouwprojecten en verkoopt woningen.
Meer informatie op www.stadgenoot.nl.
Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media