Start bouw nieuwe fase Deo Neo in Haarlem

Realisatie ruime eengezinswoningen in binnenstedelijk plan

Haarlem, 16 oktober 2012 – VOF Deo-terrein (gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en De Key Projectontwikkeling) boekt succes met de verkoop van woningen in een nieuwe fase van de binnenstedelijke wijk Deo Neo in Haarlem. Hierdoor wordt medio november 2012 gestart met de realisatie van 21 eengezinswoningen, type Weissenbruch. De woningen worden in het vierde kwartaal van 2013 opgeleverd. Deo Neo omvat in totaal 182 woningen.

Deo Neo wordt gerealiseerd op het voormalige terrein van het St. Joannes de Deo Gasthuis in de binnenstad van Haarlem nabij Haarlem CS. Het binnenstedelijke plan tussen de Frans Halsbuurt en de Kleverparkbuurt wordt gekenmerkt door een groen en autoluw karakter. In de stedenbouwkundige opzet en het ontwerp van de woningen is aansluiting gezocht bij de omliggende buurten waardoor een typisch Haarlemse woonwijk ontstaat met een sterke openbare ruimte.De eengezinswoningen van type Weissenbruch zijn ontworpen door hvdn architecten en variëren in grootte van 89 tot 171 m2. De prijzen van de woningen zijn vanaf € 264.500 tot en met € 517.000 v.o.n., waarbij de BTW-verhoging die per 1 oktober is ingegaan voor rekening van de verkoper is. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. ‘De prijsaanpassing in juni heeft voor het gewenste verkoopresultaat gezorgd, waardoor we nu kunnen starten met de realisatie van deze nieuwe fase’, zo vertelt Hans Berghege, verkoopadviseur bij AM. ‘We zien dat veel kopers uit de Kleverparkbuurt komen, zij kennen de kwaliteiten van de omgeving en kiezen bewust voor nieuwbouw in Deo Neo.’ De woningen worden gebouwd door UBA Bouw uit Uithoorn.

In Deo Neo zijn momenteel de appartementenblokken met 74 vrije sector huurappartementen in aanbouw, evenals negen eengezinswoningen van type Johannes de Deo. Hierna volgen nog drie fasen met in totaal 63 eengezinswoningen.

Voor meer informatie over de woningen en het plan Deo Neo zie www.deoneo.nl en www.hurenindeoneo.nl.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media