Start bouw eerste fase Gasthuiskwartier ‘s-Hertogenbosch

De bouw van de eerste woningen in het Gasthuiskwartier in ’s-Hertogenbosch gaat op 24 mei officieel van start. In aanwezigheid van de toekomstige bewoners en wethouder Eric Logister geeft vof Gasthuiskwartier (een samenwerkingsverband van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Heijmans) het feestelijke startsein voor de realisatie van twintig woningen en 23 appartementen.

Stads en exclusief wonen zonder parkeerproblemen

De eerste fase van het Gasthuiskwartier wordt gerealiseerd op de hoek van de Zuid-Willemsvaart en het Kardinaal van Rossumplein. Hier worden karaktervolle woningen op fraaie wijze ingebed tussen de (Rijks)monumenten, die een uniek karakter geven aan deze nieuwe woonlocatie. De eerste fase omvat twaalf stadswoningen, vijf herenhuizen, drie stadsvilla’s en drie kleinschalige appartementengebouwen. De verkoop startte medio september 2017. De belangstelling was zeer groot en vrijwel alle woningen zijn snel verkocht. Op dit moment is nog slechts één appartement beschikbaar. De verschillende ontwerpen van de woningen en appartementen zijn afkomstig van diverse gerenommeerde architecten (Bedaux de Brouwer, HP architecten, Mulleners + Mulleners, HilberinkBosch Architecten en supervisor/stedenbouwkundige West 8), waarmee een levendig en gevarieerd gevelbeeld ontstaat. Toekomstige bewoners genieten van luxe en ontspannen wonen met alle gemakken van de gezellige Bossche binnenstad.

De realisatie is in handen van Bouwcombinatie Gasthuiskwartier, die bestaat uit Heijmans en Bouwbedrijf Pennings uit Rosmalen. De woningen in de eerste fase worden naar verwachting vanaf eind 2019 opgeleverd.

Duurzaam

Bijzonder is het hergebruik van de kelder van het voormalige ziekenhuis. Deze wordt getransformeerd naar een ondergrondse parkeerkelder voor de bewoners. Hierdoor kunnen op het nieuwe kelderdek volwaardige groene stadstuinen worden ingericht. De woningen en de appartementen worden voorzien van triple beglazing en van zonnepanelen. Vanwege het historische binnenstadgezicht worden deze uit het zicht geplaatst. Daarnaast krijgen de appartementen een warmtepomp voor zowel verwarming als koeling.

Gasthuiskwartier, ‘s-Hertogenbosch

Het ruim vijf hectare grote Gasthuiskwartier wordt de komende jaren getransformeerd naar een inspirerend woon-, winkel- werk- en verblijfsgebied. Er ontstaat straks een nieuw stuk Bossche binnenstad, waar oud en nieuw, rijksmonumenten en karaktervolle nieuwe woningen, één geheel vormen. Het gebied wordt in verschillende fasen gerealiseerd. Meer informatie over het project is te vinden op www.gasthuiskwartier.nl.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media