Wilgenwende

  • Start 2009
  • Oplevering 2020

Wilgenwende is een door groen omgeven wijk in Dordrecht voor een breed publiek. Wilgenwende kent een divers aanbod aan woningen. De wijk bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen bewoond door (jonge) gezinnen. Recent zijn met succes woningen voor de oudere doelgroep geïntroduceerd. De betreffende patiowoningen en appartementen zijn erg gewild onder ouderen uit de naastgelegen wijk Sterrenburg.

In Wilgenwende is al vroeg gefocust op één van de basis ingrediënten voor een gelukkig leven. Groen. Bij de start van de ontwikkeling van het plan is veel aandacht uitgegaan naar de aanleg van het park, wat de aantrekkelijkheid van de wijk ten goede kwam. Dit inmiddels volwassen park is nu de groene oase binnen de wijk.

De nieuwbouw van Wilgenwende wordt in meerdere fasen gebouwd aan de zuidelijke rand van Dordrecht. De architectuur van de wijk is tot nu toe geïnspireerd op de ‘jaren 30’ stijl en de ‘herenboerderij’ zoals die op het eiland van Dordt voorkwam. Beide karaktervolle bouwstijlen: “ouderwets” maar met de hoge kwaliteit van nu. In het deelgebied met de bouwkavels en patiobungalows is ruimte voor andere architectuurstijlen. De deelgebieden Wilgendaal, Wilgenweide en Wilgenveld zijn deels opgeleverd of in aanbouw.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media