Stadswerven

  • Start 2012
  • Oplevering 2025

In Dordrecht wordt voortvarend gewerkt aan waterfront-ontwikkelingen. Stadswerven is de nieuwste loot aan de stam, gelegen op het kruispunt van drie rivieren. Een levendig gebied met tal van functies, dat via een nieuwe brug direct aansluit op de binnenstad.

De eerste nieuwbouwwoningen op het schiereiland zijn gerealiseerd en bewoond. Het aanbod van Stadswerven is zeer divers en geschikt voor een breed publiek. Er komen eengezinswoningen met tuin, kadewoningen, stadswoningen, appartementen, terrasappartementen en ook grote penthouses met uitzicht over het drie-rivierenpunt en de historische binnenstad. Tussen de woningen komen groene binnenhoven met ruimte voor spelen en ook zijn er gezamenlijke binnentuinen met volop ruimte voor ontmoeting. Parkeren kan in separate parkeergarages en ook op het maaiveld bij de woningen.

Op de tekentafel ligt het plan voor de invulling van de (jacht)haven en het ontwerp van architect Rene van Zuuk is gekozen voor de brug die Stadswerven met het historische hart van Dordrecht gaat verbinden. De voorbereidingen voor de realisatie van de brug zijn in volle gang.

Ook op het gebied van werken en leisure zijn er pioniers actief. Zo zijn de ondernemers die op de Kop van Zuid als eersten de kansen van Hotel New York zagen, hier nu succesvol met Villa Augustus. Kunstenaars, altijd en overal de wegbereiders, streken al neer in de Biesboschhal/Dordtart. Ook het Energiehuis is inmiddels opgeleverd: deze oude elektriciteitscentrale is inmiddels dé culturele hotspot van Dordrecht en regio.

 

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media