Stadswerven

  • Start 2012
  • Oplevering 2025

In Dordrecht wordt voortvarend gewerkt aan waterfront-ontwikkelingen. Stadswerven is de nieuwste loot aan de stam, gelegen op het kruispunt van drie rivieren. Een levendig gebied met tal van functies, dat via een nieuwe brug direct aansluit op de binnenstad.

De eerste nieuwbouwkoopwoningen op het schiereiland zijn inmiddels bewoond. Op de tekentafel ligt het plan voor de invulling van de (jacht)haven en de gemeente heeft bekend gemaakt dat het ontwerp van architect Rene van Zuuk is gekozen voor de brug die Stadswerven met het historische hart van Dordrecht gaat verbinden. Ook het wonen krijgt hier gestalte, in verschillende vormen: van appartementen (voor zowel starters als ‘gearriveerden’) tot en met kadewoningen.

Ook op het gebied van werken en leisure zijn er volop pioniers actief. Zo zijn de ondernemers die op de Kop van Zuid als eersten de kansen van Hotel New York zagen, hier nu succesvol met Villa Augustus. Kunstenaars, altijd en overal de wegbereiders, streken al neer in de Biesboschhal/Dordtart. Ook het Energiehuis is inmiddels opgeleverd: deze oude elektriciteitscentrale is inmiddels dé culturele hotspot van Dordrecht en regio.

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2019