SomerParc Residences

Het Amstelkwartier in Amsterdam is een van de meest swingende gebieden van de hoofdstad. Een bedrijventerrein ondergaat de metamorfose tot een gemengd stuk stad, waar van alles gebeurt. AM heeft hier meerdere projecten in portefeuille, waaronder het exclusieve SomerParc Residences. Een prachtige mix van verschillende woningtypes, op steenworp afstand van de binnenstad.

Na Villa Mokum en De Lofts is dit het derde project van AM in het Amstelkwartier. SomerParc Residences ligt aan het nog te realiseren Park Somerlust, de groene ‘huiskamer’ van het Amstelkwartier en direct aan de Amstel gelegen. De variatie aan woningtypes is groot: acht vierlaagse herenhuizen, aangevuld met 24 appartementen en twee riante penthouses. De oppervlaktes van de woningen zijn royaal (van 120 tot en met 270 m²) en met grote tuinen en terrassen is het ook heerlijk buiten verblijven. Woningkopers bepalen in grote mate zelf de inrichting en afwerking van de woningen.

Parkeren vindt in de garage plaats, onder het complex. Voor de architectuur heeft architect Rik Bakker (Inbo Architecten) zich laten inspireren door de appartementengebouwen met een statige entree aan Central Park in New York en de karakteristieke herenhuizen aan de Victoriaanse straatjes in Londen. Duurzaamheid is eveneens een belangrijk thema. De woningen zijn met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,15 alle zeer energiezuinig te noemen.

Met SomerParc Residences realiseert AM een waardevolle aanvulling op de Amsterdamse woningmarkt. Wonen aan het park is een woonmilieu dat in de stad maar spaarzaam voorkomt en waar naar verwachting veel vraag naar bestaat.

Onlangs is de verkoop gestart van het luxe Riverfront Residences, het vierde project van AM in het Amstelkwartier dat eveneens aan het nieuw aan te leggen park is gesitueerd. Ook in dit plan vormt duurzaamheid een belangrijk thema.

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2021