Riverfront Residences

Het Amstelkwartier in Amsterdam is een van de meest swingende gebieden van de hoofdstad. Een bedrijventerrein ondergaat de metamorfose tot een gemengd stuk stad, waar van alles gebeurt. AM heeft hier meerdere projecten in portefeuille, waaronder het exclusieve en duurzame Riverfront Residences. Een prachtige mix van verschillende woningtypes, op steenworp afstand van de binnenstad.

Na Villa Mokum, De Lofts en Somerparc Residences is dit het vierde project van AM in het Amstelkwartier. Er zijn nu ruim 1500 woningen gerealiseerd en er is al veel levendigheid met verschillende horecagelegenheden, een stadshaven en diverse voorzieningen. Riverfront Residences ligt in de bocht van de Amstel en aan het nog te realiseren Park Somerlust, de groene ‘huiskamer’ van het Amstelkwartier. Er worden 59 luxe appartementen waaronder veertien dubbele benedenwoningen, 42 appartementen en drie exclusieve penthouses gerealiseerd. Alle woningen beschikken over minimaal een balkon en sommige appartementen hebben er zelfs twee.

Bestaande gebouwen, zoals de monumenten van de oude Zuidergasfabriek, zijn integraal onderdeel van de gebiedsontwikkeling. De oude watertoren vormde het uitgangspunt voor het klassieke en toch eigentijdse, robuuste ontwerp van Office Winhov voor de vier gebouwen van Riverfront.

Parkeren vindt in de garage plaats, onder het complex.

Veel aandacht voor duurzaamheid

Riverfront Residences wordt een duurzaam wooncomplex, dat wordt voorzien van een warmtekoudeopslag (WKO-installatie) in combinatie met individuele warmtepompen per woning. Op het dak en op een groot gedeelte van de achtergevel komen zonnepanelen. Daarnaast beschikken alle woningen over een e-shower (een douchecomputer die is aangesloten op het internet met een erg zuinig verbruik van water en energie). De combinatie van dit alles levert straks een laag energieprestatie coëfficiënt van -0,4 op.

Met Riverfront Residences realiseert AM een waardevolle aanvulling op de Amsterdamse woningmarkt. Wonen aan het park is een woonmilieu dat in de stad maar spaarzaam voorkomt en waar veel vraag naar bestaat.

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2021