Ringers Winkelcentrum

  • Start 2008
  • Oplevering 2019

AM Real Estate Development (AM RED) is als zowel eigenaar als ontwikkelaar betrokken bij de herontwikkeling van Ringers Winkelcentrum in Alkmaar. De locatie met lange historie vroeg om een nieuwe visie en we werken aan een eenduidig concept, waarbij de diverse winkels en andere functies elkaar versterken. Naast extra ruimte voor winkelen zijn daarom ook vrijetijdsvoorzieningen onderdeel van de plannen.

Door het voormalig winkelcentrum Noorder Arcade en het oude winkelcentrum Ringerspassage samen te voegen creëren we een aantrekkelijk mixeduse koop- en beleefcentrum onder één dak: Ringers Winkelcentrum. Door de samenvoeging ontstaat een groter winkelaanbod (28.000 m²) en de grootste parkeervoorziening van Alkmaar (800 ondergrondse parkeerplaatsen, waarvan 100 op maaiveldniveau). En daarmee een sterkere aantrekkingskracht op het winkelend publiek.

Het aantal bezoekers van Ringers Winkelcentrum van het reeds geopende deel is als gevolg van de aanpak van AM RED fors is toegenomen. Momenteel bezoeken op jaarbasis bijna 2,5 miljoen mensen het winkelcentrum. Het winkelcentrum kenmerkt zich door een aantrekkelijke mix van winkels, zoals Decathlon, MediaMarkt, Bever en Daka Sport. Ook is er goede horeca aanwezig, zoals het Barista Café. De opening van het nieuwe deel van Ringers Winkelcentrum staat gepland voor eind 2019 en openen ToyChamp, Only for Men en Prénatal hun deuren.

Ringerskwartier

Het Ringersgebied, binnen het stadsdeel Overstad, krijgt een impuls door het vernieuwde complex waar bezoekers straks kunnen winkelen, werken, zich vermaken en verblijven. AM RED werkt in het gebied samen met de gemeente en ontwikkelaars BPD en Ten Brinke Group aan de transformatie van het Ringersgebied tot een nieuwe bruisende hotspot in Alkmaar. Het betreffen naast het nieuwe Ringers Winkelcentrum, de projecten Ringersfabriek, het Ringerskwartier en het Ringersplein.

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2019