Park Hooglede

  • Start 2009
  • Oplevering 2022

Het woongebied Park Hooglede biedt het beste van twee werelden met het buitengebied én het centrum van Vlaardingen onder handbereik. Circa 225 koopwoningen zijn hier fasegewijs toegevoegd aan de Vlaardingse woningvoorraad, in een woonmilieu met veel groen en water. AM zette met succes in op haar kernthema ‘Design for wellbeing’: een grote verscheidenheid aan doelgroepen woont hier met veel plezier.

Een herbestemming stond aan de basis van de ontwikkeling van Park Hooglede. Op het terrein in de Vlaardingse wijk Holy stond tot november 2009 het Holy Vlietland ziekenhuis. Het vertrek hiervan maakte ruimte beschikbaar voor de woonfunctie, aangevuld met een aantal dagelijkse (zorg)voorzieningen. AM durfde in 2008 de uitdaging van deze gebiedsontwikkeling aan, ondanks het uitbreken van de crisis. Eerst door samen met LSI op te trekken en later als enige risicodragende ontwikkelaar. Het ontwerp voor het stedenbouwkundig plan en de woningarchitectuur werd neergelegd bij Van Egmond Architecten, een bureau dat garant staat voor warme, herkenbare en ‘klassieke’ architectuur. In combinatie met een scherpe prijsstelling zorgde dit ervoor dat Park Hooglede een onderscheidende kwaliteit kreeg en opviel in de woningmarkt van de regio Rotterdam, als complementair woonmilieu. Veel Vlaardingers vonden hier een nieuwe woning maar er zijn ook kopers uit Rotterdam en andere gemeenten. Een aantal van hen heeft inmiddels al een wooncarrière in de wijk achter de rug. AM heeft bewust gekozen voor een grote variatie aan doelgroepen en bijpassende woningtypen. Ze lopen uiteen van appartementen via rijwoningen en twee-onder-een-kappers in diverse varianten tot en met vrijstaande woningen.

Water speelt in het voormalige vissersdorp Vlaardingen een belangrijke rol en dat is hier niet anders. Een aantal woningen is direct aan de Vlaardingse Vaart gerealiseerd en ook in het woongebied zelf zijn nieuwe waterpartijen gemaakt, met glooiende oevers. In combinatie met het bestaande groen en een overvloedige aanplant van nieuwe bomen en struiken is zo een aantrekkelijke parkachtige setting ontstaan; goed voor mens en dier.

Naast deze biodiversiteit heeft duurzaamheid ook op andere manieren veel aandacht gekregen. In de laatste fasen zijn de woningen gasloos aangeboden; verwarming en koeling vindt plaats met een WKO-installatie.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media