Pablo, Utrecht

  • Start 2020
  • Oplevering 2022

In de gebiedsontwikkeling Leidsche Rijn heeft de gemeente Utrecht bewust een aantal ‘open plekken’ gecreëerd in het stedenbouwkundig plan. Deze kunnen in de loop van tijd ingevuld worden met functies waar op dat moment behoefte aan bestaat. Een daarvan wordt nu ingevuld met het woongebouw Pablo, een gezamenlijke ontwikkeling van AM en 2dvlop Vastgoed.

Pablo wordt gerealiseerd aan de Pablo Picassostraat in het deelgebied Het Zand, in het hart van Leidsche Rijn. In de directe omgeving bevindt zich onder meer het Maximapark met tal van mogelijkheden voor sport en recreatie. Ook station Terwijde ligt op loopafstand, evenals een wijkwinkelcentrum en het indrukwekkende winkelgebied Leidsche Rijn Centrum. Aan voorzieningen derhalve geen gebrek voor de kopers van de 50 appartementen in het nieuwe woongebouw Pablo, dat tegen een bestaand woonzorgcomplex aan wordt gebouwd. Het woonprogramma omvat maar liefst negen verschillende woningtypes met woonoppervlaktes die variëren van 66 tot 171 m2 (voor de drie penthouses). Balkons en terrassen zorgen voor de buitenruimte.

‘Gelukkig leven’ in de stad Utrecht, met de binnenstad onder handbereik, wordt zo mogelijk gemaakt voor een brede range aan doelgroepen, uiteenlopend van jongere starters zonder kinderen tot en met senioren. De belangstelling voor het project is groot; kopers zijn met name afkomstig uit de stad Utrecht en omliggende regio. De bewoners kunnen gebruikmaken van een gemeenschappelijke, groene binnenhof met speelvoorziening. Hier kan volop worden genoten van de zon door de ligging op het zuiden. De groenstrook is een verdieping opgetild, zodat eronder kan worden geparkeerd. Daarnaast nodigen de royale trappen in het complex uit tot beweging en ontmoeting. Uiteraard ontbreekt ook een lift niet. In het architectonisch ontwerp van Cita Architecten speelt verder de glazen gevel een belangrijke rol die zowel geluidswerend is als veel licht in de binnentuin brengt. Zonnepanelen en warmtepompen zorgen voor een combinatie van duurzaamheid en wooncomfort.

Bij de entree van het gebouw wordt door AM een AED geïnstalleerd, waarmee het gebouw bijdraagt aan het hartveilig maken van de buurt. Dit initiatief neemt AM op meerdere plekken in Nederland en vloeit voort uit een samenwerking met de Nederlandse Hartstichting. Als ambassadeur van de Hartstichting wil AM als eerste gebiedsontwikkelaar bijdragen aan een landelijk dekkend AED-netwerk van 24/7 geregistreerde AED’s.

 

 

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media