Noorderkwartier

Noorderkwartier maakt deel uit van Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN), het nieuwe centrum van het noordelijke deel van Amsterdam.

Centrumgebied Amsterdam Noord

Rondom het eindstation van de Noord-Zuidlijn, tussen de Nieuwe Purmerweg, de Ring A10, het Olof Palmeplein en het Noordhollandsch Kanaal, wordt een nieuw stedelijk centrum ontwikkeld. Het gebied wordt aangeduid als ‘Centrum Amsterdam Noord’ (CAN). Een deel van het CAN is al opgeleverd, andere delen zijn in aanbouw of ontwikkeling. Noorderkwartier maakt deel uit van Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN).

De toekomstige bewoners hebben tijdens co-creatiesessies vanaf het begin van de ontwikkeling meegedacht over de plannen. Hierdoor zijn verschillende woonconcepten ontstaan en uitgewerkt door Ponec de Winter en LEVS architecten. Zo konden kopers een huis vinden, passend bij hun levensstijl en gezinssamenstelling. Er zijn nu 94 woningen opgeleverd en 26 woningen zijn in ontwikkeling. Deze worden voor de zomer 2020 in verkoop gebracht.

Voor Woonstichting De Key zijn in Noorderkwartier 388 studentenunits ontwikkeld door INBO. Deze zijn op dit moment in aanbouw.

 

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media