Nieuw Overbos

Het bestaande gebouw van zorgcentrum Het Overbos sloot niet meer aan op de veranderende zorgvraag van senioren. Het maakte plaats voor een luxe woon- en zorgcomplex met verschillende bovenwijkse voorzieningen, zoals een wijkcentrum voor zorg.

Op zoek naar wonen met zorg in een eigentijdse en aantrekkelijke setting. Om die reden schreef stichting Sint Jacob een prijsvraag uit voor een nieuw complex dat bewoners meer onafhankelijkheid en comfort biedt, maar ook in huishoudelijke ondersteuning en zorg kan voorzien. De vooruitstrevende ontwikkelingsvisie van AM en Syntrus Achmea sloot het beste aan op de visie van de stichting Sint Jacob op het aanbieden van nieuwe woon- en zorgconcepten.

Hét thema voor de ontwikkeling van Nieuw Overbos werd contact, op alle niveaus. Fysiek met de omgeving, visueel voor de bewoners en omwonenden en sociaal voor alle mensen die op wat voor manier dan ook met de zorginstelling te maken krijgen. Ook om die reden is flink geïnvesteerd in de uitstraling van het aloude landgoed waar de zorginstelling is gehuisvest.

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2021