Landgoed Wickevoort

  • Start 2014
  • Oplevering 2025

Een bijzondere opgave: een zorgterrein van 57 hectare wordt herontwikkeld tot bijzonder woongebied met sport-, zorg-, woon- en onderwijsvoorzieningen. Werelden die voorheen gescheiden waren, ontmoeten elkaar in het Landgoed Wickevoort.

Het landgoed ligt in Cruquius, centraal tussen Heemstede, Haarlem en Hoofddorp. De gebiedsontwikkeling vindt plaats in een nauwe samenwerking tussen AM, woningstichting Eigen Haard en Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN). AM draagt zorg voor de grondexploitatie en ontwikkeling van het gebied. Naast 100 vrije sector huurwoningen (af te nemen door Bouwinvest) worden in totaal ongeveer 226 sociale huurwoningen en 425 koopwoningen gerealiseerd. Het project is met behulp van crowdsourcing ontwikkeld. Op basis van input uit de markt krijgt het programma verder vorm en inhoud. Er wordt tevens veel aandacht besteed aan duurzaamheid, waardoor er een energieneutrale wijk kan worden gerealiseerd.

Wonen en zorg geïntegreerd

De combinatie van de nieuwe woningen en de bestaande voorzieningen zorgt voor synergie en samenhang. Door ook de zorglocatie van SEIN te integreren in het toekomstige woongebied, ontstaat er een unieke dynamiek. De moderne stadsboerderij verzorgt straks biologische landbouw, biedt een kleine horecagelegenheid en een boerderijwinkel voor beperkte dagelijkse boodschappen. Ook gaat de hoeve een duurzame, veelzijdige en uitdagende dagbesteding bieden aan bewoners en patiënten van de Cruquiushoeve. Zij werken mee aan biologische landbouwprojecten, verzorgen de boerderijdieren en dragen bij aan de groenvoorziening van het gebied.

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media