Goudshof

  • Start 2020
  • Oplevering 2022

Goudshof wordt gerealiseerd op de unieke historische locatie van het voormalige rooms-katholieke ziekenhuis. Het hoofdgebouw, het St. Jozefpaviljoen, is erkend als gemeentelijk monument en is herontwikkeld naar een hoogwaardig woon-zorgcomplex. De nieuwbouw van Goudshof met 110 appartementen, wordt gerealiseerd achter het monumentale St. Jozefpaviljoen. Hier vinden toekomstige bewoners de rust en het groen van een fijne buitenwijk, maar ook de dynamische binnenstad met al z’n faciliteiten binnen handbereik. Het plangebied van Goudshof omvat het terrein dat wordt begrensd door de Graaf Florisweg, de Graaf Adolfstraat, de Jan van Beaumontstraat en de Dillenburgsingel.

Middeldure huurappartementen

Deze intieme wijk bestaat uit 110 appartementen, waarvan 38 koopappartementen en 72 middeldure huurappartementen, 25 ruime eengezinswoningen en één twee-onder-één-kapwoning. Het plangebied wordt gefaseerd ontwikkeld met de start van de 110 appartementen. Vesteda heeft de 72 middeldure huurwoningen afgenomen. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in de zomer van 2022 hun intrek nemen in de appartementen. De realisatie is in handen van Van Wijnen Stolwijk.

Met deze realisatie wordt invulling gegeven aan de ambitie van de gemeente Gouda om meer betaalbare huurwoningen te realiseren

In de tweede fase worden de grondgebonden woningen ontwikkeld. De verkoop start naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020. In totaal komen er 27  woningen in  de 2e fase van Goudshof: Goudstuin. De bouw van deze woningen is in handen van BAM Wonen.

Duurzaam

De woningen worden aardgasvrij. Dat betekent dat de woningen op een duurzame warmtebron worden aangesloten. De appartementen maken gebruik van collectieve warmtepompen. Dit zorgt voor een EPC van 0,4 en minimaliseert de CO2 uitstoot, wat bijdraagt aan een beter klimaat. Naast duurzaam verwarmen kan het systeem de woningen ook koelen. De 27 woningen in de fase ‘Goudstuin’ worden als EPC 0 (energieneutraal) woningen gerealiseerd.

AM speelt met Goudshof in op het thema van De inclusieve stad en van Gelukkig leven. De inclusieve stad is een stad voor iedereen in de ogen van AM. Als maatschappelijk betrokken gebiedsontwikkelaar vindt AM het van belang dat mensen zich verbonden voelen met hun omgeving. De inrichting van Goudshof met de rust en het groen bevorderen het welzijn van bewoners, waarmee AM positief wil bijdragen aan het geluk van de toekomstige bewoners.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2021