Goudshof

  • Start 2020
  • Oplevering 2022

Het is een bijzondere symbiose van bestaande en nieuwe gebouwen: de Goudshof. Op de locatie van het voormalige Sint Jozef-ziekenhuis worden zowel appartementen als grondgebonden woningen toegevoegd aan de woningvoorraad van Gouda. Het resultaat: een intiem woongebied bestemd voor uiteenlopende doelgroepen.

Door de verhuizing van het Sint Jozef-locatie naar een plek buiten Gouda kwam deze locatie van 2,25 hectare beschikbaar voor een nieuwe functie. Gelegen op loopafstand van station Gouda en de binnenstad en daarmee zeer interessant voor bewoners die de nabijheid van voorzieningen willen combineren met rustig stedelijk wonen.

Binnen de gebiedstransformatie heeft AM zich geconcentreerd op de ontwikkeling van het nieuwbouw-woonprogramma. Het hoofdgebouw, het St Jozef-paviljoen, is verkocht aan zorginstelling Domus Magnus. Deze heeft het monumentale gebouw herontwikkeld tot een hoogwaardig woonzorgcomplex. Achter dit gebouw vinden we – in de luwte – twee intieme nieuwe woonmilieus: Goudstuin met 25 rijwoningen en twee twee-onder-één kap-woningen en Goudshof met 110 appartementen. Dit laatste project bestaat uit vier gebouwen rondom een collectieve binnentuinen. De 72 vrije sectorappartementen in dit gedeelte van Goudshof zijn afgenomen door belegger Vesteda. Voor de koopappartementen en de grondgebonden woningen bestaat veel belangstelling. De inzet van AM op de kernthema’s ‘Design for wellbeing’ en ‘Create social impact’ wordt door de markt op waarde geschat. Gezinnen, jongeren en ouderen weten hun weg naar dit gebied te vinden. In dit verband zijn met de gemeente Gouda goede afspraken gemaakt over de betaalbaarheid van het wonen en het aanbieden van middenhuurwoningen; een segment waar ook in Gouda veel behoefte aan bestaat. Het gevarieerde woonprogramma maakt het ook mogelijk om een wooncarrière binnen de wijk te maken. Bijvoorbeeld van een huurappartement naar een eengezinskoopwoning.

Verder speelt duurzaamheid een belangrijke rol bij Goudshof. De appartementen beschikken over een gemeenschappelijke WKO-installatie, de grondgebonden woningen hebben zonnepanelen en een individuele warmtepomp. Met als resultaat dat deze zelfs volledig energieneutraal zijn.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media