Elzenhof, Hillegom

  • Start 2020
  • Oplevering 2023

In de gemeente Hillegom krijgt de woonzorgzone Elsbroek-Zuid vorm: een inclusieve wijk voor jong en oud, gezinnen en alleenstaanden én voor mensen met en zonder zorgvraag. Het wordt een buurt waar mensen het fijn vinden elkaar te ontmoeten en elkaar waar nodig te helpen. AM ontwikkelt de derde en laatste fase van de woonzorgzone en zorgt er voor dat welzijn, zorg en wonen in de wijk goed op elkaar zijn afgestemd.

Met de realisatie van de woonzorgzone geeft de gemeente Hillegom een eigentijds antwoord op de groeiende vraag naar zorgwoningen, levensloopgeschikte woningen en goed toegankelijke buurten voor ouderen en mensen met en zonder beperking. In totaal gaat het om 41 woonzorgappartementen, 35 levensloopbestendige aanleunappartementen en 45 grondgebonden woningen.

De woonzorgappartementen vallen onder het AM-woonconcept ‘Lets Live’ – Verzorgingshuis nieuwe stijl. Dit betekent betaalbaar verzorgd wonen voor mensen die behoefte hebben aan 24/7 zorg, services en begeleiding. Voor alleenstaanden, maar ook voor echtparen. Voor ouderen, maar ook voor jongvolwassenen met bijvoorbeeld een niet-aangeboren hersenletsel. Naast het Lets Live-gebouw verrijst een levensloopbestendig appartementengebouw waar mensen met een lichte of geen zorgvraag fijn kunnen wonen.

Het appartementengebouw heeft 28 half-ondergrondse parkeerplaatsen. De grondgebonden woningen zijn bedoeld voor gezinnen en jongeren. Bijzondere kenmerken van deze laatste fase van Elsbroek-Zuid: een drempelloos toegankelijk gebied, de aanwezigheid van veel groen en water, specifieke toewijzing van de grondgebonden woningen aan gezinnen die van betekenis willen zijn voor de ouderen in de buurt, nul-op-de meter-woningen en energiearme appartementen en een slimme app. Deze app kan worden geïnstalleerd op een ieders tablet. Deze app kent talloze doeleinden. Hij houdt onder meer de energievraag bij, geeft zicht op de buitendeurbel, kan gebruikt worden als buurt-app, maar geeft ook instructie aan de thuiszorg of familieleden bij een melding tot een zorgvraag.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media